Отборът на Сърбия изстрада втората си победа в световните квалификации

...
Отборът на Сърбия изстрада втората си победа в световните квалификации
Коментари Харесай

Сърбия повали Гърция в извънземен дуел между Йокич и Янис, свидна жертва за “плавите” преди ЕвроБаскет 2022

Отборът на Сърбия изстрада втората си победа в международните квалификации и резервира очаквания за класиране за Мондиал 2023 следващата година. Възпитаниците на Светислав Пешич устояха и пречупиха противниците си от Гърция с крайното 100:94 (31:25, 20:19, 19:19, 17:24, 13:7) при семейството си в Белград.

Двубоят предложи както невероятни страсти, по този начин и ужасяващи мигове за почитателите на домакините, защото един от огромните водачи на “плавите ” - Василие Мицич, получи травма и не съумя да довърши мача. Лидерът на Анадолу Ефес огъна глезена си в края на първото полувреме, като не съумя да се придвжи към съблекалнята на личен ход. Това е извънредно неприятна вест за западните ни съседи, защото ЕвроБаскет 2022 стартира след единствено една седмица.

Самият двубой мина под контрола на сръбския отбор, който съумя да замаскира неналичието на Мичиц и да държи нежна преднина през цялото второ полувреме. Невероятна тройка на Никола Йокич през Янис Адетокумбо приближи “плавите ” към триумфа при 87:79, само че Янис и Тайлър Дорси не разрешиха на домакините да си тръгнат с успеха в постоянното време, откакто новият гард на Далас Маверикс изравни резултата с тройка в последните секунди за 87:87. Все отново в спомагателните пет минути Жокера и неговите съотборници изтръгнаха извънредно значимата победа.

Йокич приключи с 29 точки, 8 битки и 6 асистенции за триумфа на Сърбия. Огниен Ярамаз вкара 15 точки при 6/6 пукотевица от игра, Владимир Лучич осъществя още 14 точки, а Никола Милутинов се разписа с 12 точки.

Янис Адетокумбо властваше за Гърция с феноменалните си 40 точки, 8 битки и 5 асистенции. Тайлър Дорси способства с 13 точки, а Танасис Адетокумбо завърши с 12.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР