Отборът на Сър Сейфти Суса (Перуджа) снощи спечели Суперкупата на

...
Отборът на Сър Сейфти Суса (Перуджа) снощи спечели Суперкупата на
Коментари Харесай

Зловещ момент: Вилфредо Леон загуби съзнание в тайбрека на финала за Суперкупата на Италия

Отборът на Сър Сейфти Суса (Перуджа) нощес завоюва Суперкупата на Италия, откакто във финалната среща в Каляри се наложи трагично над първенеца Кучине Лубе (Чивитанова), с Александър Николов, с 3:2 (20:25, 25:22, 23:25, 25:22, 15:8) .

Двата тима зарадваха публиката с хубав волейбол завладяваща борба, само че по време на тайбрека всички в залата притаиха мирис, откакто звездата и капитан на Перуджа Вилфредо Леон се подхлъзна, падна и удари тила си и загуби схващане за към половин минута.

Всичко това се случи при резултат 12:5, откакто при сервис на Вилфредо Леон дръпна решаващо в резултата от 8:4 до 12:4. 

Вилфредо Леон нападна пайп от втора линия, само че при приземяването си се подхлъзна на игрището, което малко по-рано беше намокрено, откакто Олег Плотницкий игра в отбрана. В резултат на това 29-годишният кубинец, който играе за националния тим на Полша си удари тила и за към половин минута загуби схващане.

С помощта на клубния доктор Леон пристигна в схващане, а след 2 минути самичък стана на крайници и успокои всички в залата, че е добре. До края на дуела Вилфредо Леон остана на аварийна пейка, само че след победната точка на Перуджа в мача той отпразнува купата дружно със своите съотборници, а те деликатно потупваха капитана си по главата.

До награждаването Вилфредо Леон се възвърне изцяло и като капитан първи подвигна трофея над главата си.

“И аз бях изплашен. За известно време главата ми бе изключена. И когато се освестих, мачът беше завършил ”, съобщи Вилфредо Леон след срещата.

След като напусна Зенит (Казан), Леон най-често печели Суперкупата на Италия с Перуджа - през 2019, 2020 и 2022 година.

Вилфредо Леон сподели фантастична игра в офанзива в мача за Суперкупата реализирайки 19 от 28 офанзиви (68% успеваемост в офанзива, 3 грешки), а също така записа 1 ас и 1 блок. Това обаче не бе задоволително Вилфредо Леон да стана MVP в мача за Суперкупата.
 Алекс Николов и Лубе бяха близо, само че не завоюваха Суперкупата на Италия Алекс Николов и Лубе бяха близо, само че не завоюваха Суперкупата на Италия
Индивидуалният приз отиде при украинеца Олиг Плотницкий, който размени Камил Семенюк в третата част и остана до края на мача в игра като записа общо 11 точки, само че в тайбрека бе извънреден и записа 3 точки от офанзива от 3 опита и добави 2 сполучливо блокади.

Точно Плотницкий и Вилфредо Леон донесоха Суперкупата на Перуджа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР