Отборът на Сакраменто Кингс победи тима на Юта Джаз със

...
Отборът на Сакраменто Кингс победи тима на Юта Джаз със
Коментари Харесай

Везенков с два престоя на паркета при разгром на Сакраменто срещу Юта

Отборът на Сакраменто Кингс победи отбора на Юта Джаз със 125:104 (35:23 27:27 44:26 19:28) в среща от постоянния сезон на НБА.
Победата бе втора поредна за " кралете " и с помощта на нея те резервираха петата позиция в Западната конференция и към този момент имат баланс от 15-9.Прочетете още
За страдание, Везенков още веднъж не стартира от началото на дуела, а стартовата петица бе попълнена крилата Домантас Сабонис, Харисън Барнс и Кийгън Мъри, както и гардовете Кевин Хартър и Кион Елис.

Българинът имаше два престоя на паркета. Първият бе в края на първата и началото на втората четвърт, а по-късно влезе още веднъж при започване на последната част и остана до края, като записа общо 3 точки, 4 битки и 2 асистенции и остана на паркета общо 11 минути и 23 секунди.

От другата страна на паркета Юта Джаз излезе с крилата Симоне Фонтекио, Лаури Марканен, Кели Олиник, както и гардовете Колин Секстън и Крис Дън, написа Sportal.

ПЪРВА ЧЕТВЪРТ

" Кралете " започнаха по-добре срещата и получиха стабилен задатък след единствено четири минути игра, когато поведоха с 14:6. В това време на паркета се отличаваше Домантас Сабонис, който започва с 6 точки и 3 битки.

Юта напълно скоро се съвзе и съкрати дистанцията до две точки след две следващи тройки. Сакраменто обаче не разреши поврат и за по-малко от минута си върна задатъка от шест точки, повеждайки с 18:12. В остатъка от първата част Сакраменто се развихри и в последните три минути доминираше тотално, като в един миг даже дръпна с 14 точки и " кралете " вкараха пет поредни коша.

В това време се включи в игра и Александър Везенков, който съвсем незабавно с влизането си от пейката означи асистенция.

Серията бе прекратена от гостите, само че по-късно домакините забиха две нови тройки и поведоха с 33:17. Юта се посъбра в идващите минути, и понижи изоставането си до 10 точки, само че секунди преди сирената 25-годишният Дейвиън Мичъл вкара първия си панер и затвори частта при 35:23 за кралете.

ВТОРА ЧЕТВЪРТ

Следващата част Везенков стартира непосредствено в игра, като тръсеше първите си точки за вечерта. Гостите от Юта, от своя страна постановиха напън и понижиха изоставането си до шест точки, а в това време българинът съумя да запише и битка. Домакините усетиха, че можеше и да изгубят надзор над нещата и титулярат Харисън Барнс изригна с тройка, която върна задатъка от седем точки на " кралете ".

Играчите на Юта обаче натикаха противника в неговата половина и бяха на границата на прословут поврат, като поведоха в частта с 12:3 и редуцираха изостването си в общия резултат на единствено две точки.

И тъкмо, когато изглеждаше, че " кралете " ще се пречупят най-хубавият на паркета Домантас Сабонис още веднъж изригна и означи 12-ата си точка за вечерта, с което даде старт на нова серия на своите, които дръпнаха с 44:25.

За страдание през това време Александър Везенков се върна на пейката, като българинът не съумя да означи нито една точка и дружно с канадеца Трей Лайлс останаха единствените играчи, които имаха време на перкета и не се разписаха. Освен това към този миг Везенков остана и баскетболистът с минимум игрово време за " кралете " със своите 5 минути и 1 секунда, като само 35-годишният ДжаВейл МакГий се включи за по-малко - 3 минути и 51 секунди, само че той съумя да осъществя 4 точки.

В отсъствието на българина " кралете " заиграха още по-добре и две нови тройки на Кийгън Мъри върнаха задатъка от 14 точки на домакините, като 23-годишният американец стана третият състезател на терена с двуцифрен резултат след Колин Секстън от гостите и Домантас Сабонис от домакините.

Двата тима заиграха още по-динамично в оставащото време, като имаше забавни положения от всяка една от страните на паркета. Така сериозната отдалеченост на Сакраменто се резервира и тимът на Везенков затвори полувремето с преднина от 62:50.

ТРЕТА ЧЕТВЪРТ

Второто полувреме беше ознаменувано от нова порция мощно показване от страна на " кралете ", като Харисън Барнс също записа двуцифрен брой точки и спомогна на съотборниците си да поведат с цели 19 точки.

За страдание, при започване на тази трета четвърт треньорът Майк Браун не се довери на Везенков и започва още веднъж без него.

Иначе на паркета в тази част от дуела се развихри Кийгън Мъри, който стигна до цели 37 точки, с помощта на което в избрани моменти разликата стигаше до 20 точки преднина в интерес на Сакраменто. Звездата от първото полувреме Домантас Сабонис също продължаваше със страхотното си показване и стигна до 9 битки, като от ден на ден се доближаваше до своя дабъл-дабъл, че даже и до трипъл-дабъл, защото на сметката имаше и 7 асистенции.

До края на третата четвърт нещата за Юта станаха пагубни и Сакраменто поведе с 30 точки. Всичко това се случи след нови пет следващи коша за " кралете ", с помощта на които те съумяха да затворят частта при 106:76 в своя изгода.

ПОСЛЕДНА ЧЕТВЪРТ

Четвъртата част " кралете " стартираха не чак толкоз настървени и позволиха в първите три минути четири безответни коша. Веднага по-късно обаче те получиха правото да изпълнят два наказателни удара, както и означиха още две точки, с което минаха през първата третина на последната четвърт със смазващо предимство от 28 точки.

Тук някъде се появи и Везенков за повторно, като неговите съотборници продължиха да показват лек спад в играта и Юта съумя да редуцира изоставането си до 112:92. Тази наклонност продължи в идващите минути, когато гостите направиха доста мощна серия от 8:2 и към този момент изоставаха единствено с 12 точки, виждайки шанса за необикновен поврат, само че " кралете " още веднъж изригнаха с добра поредност и си върнаха преднината от над 20 точки.

Самият Везенков също оказа помощ, като означи първите си точки в срещата, направи още три битки и една асистенция.

Така Сакраменто завърши срещата уместно, печелейки мача със 125:104.

За " кралете " разумно до края най-хубав остана Кийгън Мъри със своите 47 точки и бе доста покрай дабъл-дабъл, само че остана с 8 битки. Дабъл-дабъл въпреки всичко направи Домантас Сабонис, който означи 20 точки и направи 10 битки. С двуцифрен брой точки се отличиха също и Малик Монк с 18, Харисън Барнс с 16 и Кевин Хъртър с 11 точки.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР