Отборът на Сакраменто Кингс от НБА официално обяви привличането на

...
Отборът на Сакраменто Кингс от НБА официално обяви привличането на
Коментари Харесай

Александър Везенков официално е играч на Сакраменто Кингс

Отборът на Сакраменто Кингс от НБА публично разгласи привличането на българската баскетболна звезда Александър Везенков, който от сезон 2023/24 ще носи екипа на " кралете ".

За договорката сред двете страни още преди няколко седмици, като даже Везенков към този момент пътува до Съединени американски щати, с цел да се срещне с управлението на Кингс и да изгледа няколко срещи на новите си съотборници от Лятната лига на НБА.

От клуба от Сакраменто написаха в известието си за прехвърлянето на най-ценния състезател през последния сезон в Евролигата, че параметрите по контракта му ще останат конфиденциални, макар че в медиите се приказва, че Саша Везенков се е схванал за тригодишен договор на обща стойност 20 милиона $.

" Везенков беше определен за MVP на сезона в Евролигата, откакто записа приблизително по 17.6 точки, 6.9 битки и 1.0 откраднати топки при 55% пукотевица от игра, 38% от тройката и 84% от наказателната линия в 40 мача с тима на Олимпиакос. Той получи премията за топреализатор на името на Алфонсо Форд и беше селектиран в Идеалния тим на шампионата за втора поредна година ", пишат Сакраменто Кингс в формалното си известие за Везенков.

" През сезон 2022/23 Везенков игра и в гръцкото състезание, където реализира междинни индикатори от 16.7 точки, 5.7 битки и 1.0 откраднати топки при 58% пукотевица от полето, 39% от тройката и 80% от наказателната линия. Чрез своето показване Везенков беше определен за най-полезен състезател на шампионата за втори следващ сезон и оказа помощ на тима си да победи с купата в шампионата ", добавя клубът от НБА.

Official now: The Sacramento Kings announced today that the team has signed the MVP, Sasha Vezenkov.
— George Zakkas (@ZakkasGeorge)

По този метод Александър Везенков става вторият българин в историята, който ще се подвизава в НБА след Георги Глушков, който носи екипа на Финикс Сънс през сезон 1985/86.

Преди да премине зад Океана Везенков направи име в Европа, където игра за гръцкия Арис Солун, испанския Барселона и гръцкия Олимпиакос, в който реализира забележителни триумфи през последните няколко години.

В момента най-хубавият ни баскетболист се намира в Ботевград, където се самостоятелно за старта на новия сезон, като се чака още веднъж да замине за Съединени американски щати в края на месец август.

Своя дебют за Сакраменто Кингс пък Александър Везенков ще направи през октомври в част от подготвителните срещи на " кралете " за новата акция в НБА, която по проект би трябвало да започва по-късно същия месец.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР