Отборът на Сакраменто Кингс не успя да постигне втора поредна

...
Отборът на Сакраменто Кингс не успя да постигне втора поредна
Коментари Харесай

Везенков - още по-ефективен в домакинския си дебют, но Къри отново е господарят на Сакраменто

Отборът на Сакраменто Кингс не съумя да реализира втора поредна победа и първа като хазаин от началото на постоянния сезон в НБА. Александър Везенков и съотборниците му станаха очевидци на следващия рецитал на Стеф Къри, който изведе своя Голдън Стейт Уориърс към трагичен триумф със 122:114 (29:24, 28:36, 27:39, 30:25) в зала “Голдън 1 Сентър ” в Калифорния. Стеф означи 41 точки за “воините ”, в това число 16 в трансформиралата се в основна за успеха трета четвърт. Така най-великият стрелец за всички времена продължи наказателната си акция против Сакраменто, откакто наниза исторически 50 точки в решителния седми мач от плейофната серия сред двата отбора през предишния сезон.
Прочетете още
Александър Везенков пък записа още едно извънредно дейно включване от пейката на “кралете ”, като този път най-полезният състезател в Евролигата се отличи с първия си дуел с двуцифрен актив в постоянния сезон на НБА. Българският национал приключи срещата с 10 точки и 1 борба за само 12 минути, прекарани на терена. Той наниза 8 точки през първото полувреме, само че получи единствено 3 минути игра през второто, в което бе “забравен ” на аварийна пейка. Везенков бе 4/6 при стрелбата си от игра, включително 2/4 от тройката, като една от стрелбите му бе отчайваща такава в края на втората четвърт от личната половина, тъй че той още веднъж може да се поздрави с висока успеваемост. Силните му изяви през първото полувреме обаче не му осигуриха повече минути през второто, спрямо първия му мач против Юта, когато той игра по равно и в двете полувремена.

" Кралете " имаха много проблеми с връзката в отбрана в първите минути от мача, като Голдън Стейт означи първите си 10 точки в мача в подкошието на противника, с цел да поведе при 5:10. Точният мерник на Кийгън Мъри и Харисън Барнс обаче удържа Сакраменто на едно владеене зад " воините " при 10:13. Ротациите в отбора на Майк Браун започнаха с появяването на Александър Везенков, Малик Монк и Дейвиън Мичъл при оставащи 5:33 минути до края на първата четвърт. Най-полезният състезател в Евролигата имаше за цел да стопира Гари Пейтън-младши в първите си минути на терена. Везенков рядко получаваше топката, само че въпреки всичко неговият тим доближи до цялостен поврат в резултата при 18:17 след панер и фал на Домантас Сабонис. 

Още с едно от първите си докосвания до топката обаче Везенков означи първата си тройка в мача, с цел да понижи дистанцията до 21:22 в интерес на Уориърс. Малко по-късно крилото продължи страхотния си рейд в първата четвърт с втория си прецизен изстрел зад дъгата, откакто топката се срещна в предната част на кръга, само че в последна сметка попадна в мрежичката. Ди’Аарън Фокс пък обезпечи задатък на “кралете ” след една четвърт игра при 29:24, като в това време Везенков изигра страхотна отбрана против Крис Пол и не му разреши да вкара. Устремът на " кралете " с Везенков на терена продължи и домакините към този момент разполагаха с двуцифрена преднина при започване на втория интервал при 37:26 в своя изгода след два сполучливи наказателни удара на Малик Монк. Везенков показва и високото си баскетболно IQ с хубаво позициониране под коша на Главно следствено управление (на МВР), където получи пас от Крис Дуарте и вкара осмата си точка в мача за 39:28 в интерес на Кингс. 

Първият интервал на българина в мача приключи при оставащи 8:01 минути от втората четвърт, когато на негово място се завърна Харисън Барнс. Стеф Къри и съотборниците му сполучливо редуцираха изоставането си на половина, като резултатът в средата на четвъртината бе 48:43 в интерес на Сакраменто. Отборът на Майк Браун имаше шанс, че седемкратните първенци пропуснаха няколко отворени стрелби от тройката, само че по този начин или другояче разликата бе скъсена до единствено точка при 54:53 след тройка на Гари Пейтън-младши. Първото полувреме обаче завърши с задатък за Уориърс, откакто Джонатан Куминга бе прецизен зад дъгата за 57:60 в последната секунда.

Двубоят стартира да се трансформира в същинско стрелбище, като при започване на второто полувреме двата отбора започнаха да си разменят точни изстрели от всяка зона на паркета. Голдън Стейт резервира нежен задатък при 67:71 след поредност от тройки на Стеф Къри и Клей Томпсън. Стеф към този момент имаше 10 точки от началото на третата четвърт и общо 28 в мача, а отборът му продължаваше да е лидер при 70:75. Все още нямаше диря от Везенков през второто полувреме, до момента в който на паркета Къри се забавляваше - тройка с нарушаване за 70:81 в интерес на “воините ”. Крис Дуарте, Малик Монк и ДжаВейл МакГий продължаваха да получават минути през третата четвърт, само че не и Везенков. 

Българският национал най-накрая се завърна на паркета при оставащи 2:44 минути от третата четвърт при резултат 76:84 в интерес на Голдън Стейт. В този миг обаче увереността и самочувствието бяха напълно при " воините ", които нямаха желание да спрат да вкарват - 77:92. Везенков обаче откри метод да подсети за себе си с първата си забивка в постоянния сезон на НБА и да запише първия си мач с двуцифрен актив, само че по този начин или другояче разликата бе сериозна в този миг - 81:97. Дистанцията сред двата отбора остана в границите на 15 точки преди старта на последната четвърт при 84:99. Везенков излезе от игра за началото на финалния интервал. Сакраменто по този начин и не можеше да доближи до нужната серия от поредно маркирани точки, като Главно следствено управление (на МВР) се доближаваше от ден на ден до триумфа при 91:109 с оставащи към седем минути на часовника. 
 
Неубедителният Крис Дуарте продължаваше да получава шансове до края на мача, до момента в който Везенков имаше записани към три минути през второто полувреме макар мощния си старт на мача. “Кралете ” направиха финален опит да се завърнат в мача след страхотни изяви на Ди’Аарън Фокс, който оказа помощ на отбора си да редуцира изоставането си до 11 точки при 106:117. Плеймейкърът на домакините накара последователите да мечтаят за поврат след още пет следващи негови точки, като по този начин интригата се резервира при 111:117 с оставащи по-малко от 60 секунди. След това “кралете ” още веднъж стигнаха до сполучлива отбрана, а Фокс вкара един от двата си наказателни за 112:117. Къри обаче довърши домакините за крайното 114:122 в интерес на Уориърс.
 Стеф приключи срещата с 41 точки при 14/19 пукотевица от игра, в това число 7/10 от тройката. Клей Томпсън наниза 18 точки, Джонатан Куминга се разписа с 12 точки и 5 битки, Андрю Уигинс финишира с 11 точки, Крис Пол навъртя 10 точки и 12 асистенции, а Моузес Мууди също вкара 10 точки.

Ди`Аарън Фокс се опита да провокира поврат за Сакраменто със своите 39 точки. Домантас Сабонис се отличи с 19 точки, 18 битки, 7 асистенции и 5 откраднати топки, Кийгън Мъри приключи с 16 точки и 7 битки, а Харисън Барнс и Александър Везенков означиха по 10 точки.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР