Отборът на Рома записа пестелив успех с 1:0 при гостуването

...
Отборът на Рома записа пестелив успех с 1:0 при гостуването
Коментари Харесай

Ранна дузпа донесе успех на Рома над опашкаря

Отборът на Рома записа спестовен триумф с 1:0 при гостуването си на Сампдория в дуел от 10-ия кръг на Серия " А ". Това е трета поредна турнирна победа за „ вълците “, които записаха суха мрежа в среща от Калчото за първи път от 30 август, когато разрушиха Монца с 3:0.

Още в 7-ата минута основният арбитър уточни бялата точка, откакто благодарение на ВАР видя игра с ръка на Алекс Ферари. Капитанът на „ джалоросите “ Лоренцо Пелегрини се нагърби с осъществяването на дузпата и сполучливо я трансформира в гол с невъзмутим шут. Това беше първото му попадение в шампионата през сезона, като то пристигна в неговия мач номер 200 в италианския хайлайф. Двубоят обаче не изобилстваше от положения за още голове, като след почивката Николо Дзаниоло и Андреа Белоти не се възползваха от опциите пред тях. В добавеното време Дзаниоло въпреки всичко се разписа, само че беше маркирана засада и резултатът остана неизменен.

Така Рома събра 22 точки в своя актив и се изкачи на четвъртата позиция в класирането, където Сампдория остава на дъното с едвам 3 извоювани пункта.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите мачове от италианските Serie A и Coppa Italia, онлайн, в ефира на MAX Sport 3.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР