Отборът на Рома се съвзе след загубите от Сасуоло (3:4)

...
Отборът на Рома се съвзе след загубите от Сасуоло (3:4)
Коментари Харесай

Рома отнесе 10 от Сампдория и се върна към победите

Отборът на Рома се съвзе след загубите от Сасуоло (3:4) и Лацио (0:1), откакто записа безапелационен триумф с 3:0 при семейството си на Сампдория в дуел от 28-ия кръг на Серия " А ".

„ Вълците “ бяха по-опасният отбор през първата част, само че не съумяха да се отдръпват на почивката с преднина.Най-близо до гол през първото полувреме те бяха в 36-ата минута, когато гредата спря удар на Жоржиньо Вайналдум. Любопитното е, че това беше първа уцелена  греда за отбора в турнирен мач през сезона.

Ключовият миг в дуела настъпи в 52-рата минута, когато бранителят на гостите Жейсон Мурийо получи втори жълт картон за нарушаване против Тами Ейбрахам и беше изпъден от игра. Само пет минути по-късно Вайналдум откри резултата, засичайки с глава центриране на Неманя Матич.

В 88-ата минута Пауло Дибала беше прецизен от дузпа, която беше свирена за фал на вратаря Никола Раваля против Вайналдум. Дълбоко в добавеното време резервата Ола Солбакен откри с пас непокрития Стефан Ел Шаарауи, който с удар от придвижване оформи крайното 3:0.

Така Рома се изкачи на четвъртото място в класирането с актив от 50 точки, отстъпвайки на третия Интер единствено по голова разлика. Сампдория остана на предпоследната 19-а позиция с 15 извоювани пункта.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР