Отборът на Рома се класира за финала в турнира Лига

...
Отборът на Рома се класира за финала в турнира Лига
Коментари Харесай

Рома удържа Байер Леверкузен и ще спори за трофея в Лига Европа

Отборът на Рома се класира за финала в шампионата Лига Европа, откакто удържа 0:0 при визитата си на Байер Леверкузен в среща реванш сред двата отбора от полуфиналите на конкуренцията.

Този резултат означаваше, че триумфът с 1:0 преди седмица в Рим бе изцяло задоволителен за момчетата на Жозе Моуриньо, с цел да отстраняват своя противник.

Двубоят довечера в Леверкузен обаче се трансформира в същинско тестване за " вълците ", които бяха подложени под сериозен напън от страна на домакините.

През първата част " аспирините " изрично бяха по-опасният от двата отбора на терена, а при най-опасната си обстановка Муса Диаби разтресе напречната греда след удар от отдалеченост.

След почивката Рома заигра по-организирано в отбрана и това съществено ограничи възможностите пред техния противник. Въпреки това Керем Демирбай стреля рисково от отдалеченост в 67-ата минута, само че стражът Руи Патрисио внимаваше и избави.

В оставащото време до края футболистите на Байер продължиха да натискат, но до гол по този начин и не се стигна и в последна сметка насладата беше за гостите от Италия.

По този метод Рома на Жозе Моуриньо за втори следващ сезон ще играе на край в европейски клубен шампионат, откакто преди година " римските вълци " победиха с трофея в дебютното издание на Лигата на конференциите.

В Лига Европа пък това ще бъде втори край за клуба от италианската столица след оня през сезон 1990/91, в който римляните губят от Интер с общ резултат 2:1, откакто тогава разногласието за трофея се е провеждал в два мача, а конкуренцията към момента е носила името Купата на УЕФА.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР