Отборът на Рома постигна минимална победа с 1:0 при домакинството

...
Отборът на Рома постигна минимална победа с 1:0 при домакинството
Коментари Харесай

Моуриньо се завърна към себе си: Рома с трета поредна победа със суха мрежа

Отборът на Рома реализира минимална победа с 1:0 при семейството си на Торино от 14-ия кръг на Серия А.

Гостите бяха по-настойчивият тим и владееха самодейността през целия мач, само че все пак не съумяха да избегнат провалянето. Единственото попадение в дуела пристигна в 32-ата минута, когато Хенрих Мхитарян откри с пас Тами Ейбрахам в наказателното поле и нападателят незабавно прати топката в противниковата мрежа с прекрасен шут.

Малко по-късно основният арбитър отсъди дузпа за “вълците” за фал на Алесандро Буонджорно против Стефан Ел Шаарауи, само че след петминутно преразглеждане на ВАР той анулира решението си поради засада на Ейбрахам. Въпреки това до края на мача “джалоросите” задържаха нежния си задатък и се поздравиха с триумф, като не може да се означи, че това е трета поредна суха мрежа за Рома във всички шампионати. А даже и да изключим статистиката, изключително през днешния ден бе видно, че Рома на Моуриньо се е преориентирала към надалеч по-рационална игра с приоритет непоклатимост в отбрана - нещо, което е присъща линия на треньорската кариера на Жозе Моуриньо.

Така Рома остана на 5-ата позиция в класирането, само че към този момент с актив от 25 точки, до момента в който Торино е на 13-ото място със 17 извоювани пункта.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР