Отборът на Рилски спортист стана последният полуфиналист в Националната баскетболна

...
Отборът на Рилски спортист стана последният полуфиналист в Националната баскетболна
Коментари Харесай

Рилски спортист не остави шансове на Академик Пловдив в мач №3 и е на полуфиналите в НБЛ

Отборът на Рилски състезател стана последният полуфиналист в Националната баскетболна лига (НБЛ) през този сезон, откакто отстрани с 2-1 победи в първия кръг на плейофите състава на Академик Пловдив.

В " Арена Самоков " пред своите последователи Рилецо не позволи нова изненада против пловдивчани и ги надигра изрично с 97:76.

Домакините започнаха срещата доста мощно и още в началните минути осъществиха две тройки, с цел да поведат с 6:0, а в хода на съвсем цялото първо полувреме точно това бе преднината, която самоковци поддържаха, с цел да се отдръпват на почивката при задатък от 41:35.

След подновяването на играта Рилски подвигна още повече оборотите и съумя да се възползва по най-хубавия метод от грешките на Академик, изграждайки преднина от над 10 точки, а феноменална тройка на Крис Минчев зад центъра със сирената направи разликата 15 при 72:57 в интерес на момчетата на Людмил Хаджисторов преди последната четвърт.

В решителните 10 минути обстановката на паркета не се промени, а домакините даже съумяха да усилят още малко своя задатък, който доближи 21 пункта в края на дуела.



Капитанът Чавдар Костов стана най-резултатен за успеха на Рилецо с 18 точки, а Димаджио Уигинс добави 17 и прибави 11 битки, с цел да приключи с " дабъл-дабъл ".

За пловдивчани Антъни Гуджино също приключи с " дабъл-дабъл " - 15 точки и 10 битки, до момента в който Васил Бачев завърши с 15 пункта.

По този метод Рилски състезател приключи обрата против Академик Пловдив, откакто изненадващо загуби първия мач от серията преди седмица в Самоков и си подсигурява среща с Черноморец Бургас в плейофите на НБЛ.

Битката за място на огромния край стартира тази събота (13 май) с дуел в " Арена Самоков ", а форматът на конфликта ще бъде до три победи от пет срещи.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР