Отборът на Рен постигна изключително драматична победа с 3:2 над

...
Отборът на Рен постигна изключително драматична победа с 3:2 над
Коментари Харесай

Рен надви Нант в страхотен трилър

Отборът на Рен реализира извънредно трагична победа с 3:2 над Нант в срещата сред двата отбора от 22-ия кръг на Лига 1 на Франция. Двата отбора си стретнаха страховит трилър, а домакините стигнаха до триумфа с два гола в добавеното време. “Канарчетата” на два пъти повеждаха в резултата, само че най-после си потеглиха разочаровани от “Роазон Парк”. Първото полувреме двата отбора не съумяха да си отбележат, само че за сметка на това втората част бе извънредно вълнуваща

Резултатът бе открит в 47-ата минута, когато при едно центриране от корнер се стигна до безредие в наказателното поле и Дамиен Да Силва прати топката в личната си врата за 0:1.

В 71-ата минута Рен получи дузпа в своя изгода. Мбайе Нианг не съумя да означи от бялата точка, като ударът му бе избавен от вратаря, само че Рафиня бе задоволително предвидлив да притича и да довкара за 1:1.

Нант обаче още веднъж излезе напред в резултата в 80-ата минута, когато Моузес Симон поулчи пас към дузпата, елеганто отстрани директния си надзирател и от близко вкара за 1:2.

Домакините обаче не се предадоха и съумяха да стигнат до ново равнене в 5-ата минута на добавеното време, когато Бенжамен Буриго получи пас на границата на наказателното поле и с удар по земя вкара за 2:2.

Съдията обаче не свири завършек на мача, а пусна още няколко минути, в които падан и трети гол за Рен. В 98-ата минута Нианг бе открит в пеналта и насочи удар, който бе избавен от вратаря, само че притичалият Рафиня от близко отбеляаз за 3:2.

За да бъде драмата цялостна, в началото попадението не бе зачетено. Впоследствие реферът Беноа Мило реши да прегледа обстановката с ВАР и реши, че засада няма и голът бе приет.

С тази победа Рен събра актив от 40 точки и държи крепко 3-ото място в класирането. нант пък остава на 6-ата позиция с 32 точки.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

КЛАСИРАНЕ

ГОЛМАЙСТОРИ
Лига 1 22 кръг, петък 31 януари  Рен 3:2краен резулат  Нант
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР