Отборът на Red Bull във Формула 1 е похарчил 305

...
Отборът на Red Bull във Формула 1 е похарчил 305
Коментари Харесай

Ето колко са похарчили Mercedes и Red Bull за миналия сезон във Формула 1

Отборът на Red Bull във Формула 1 е похарчил 305 милиона щатски $ през 2019 година. От отбора, който се класира на трето място при конструкторите във Формула 1, признаха, че ще бъде належащо „ приспособяване “, с цел да отговорят на тавана от 145 милиона $ ограничаване на разноските, които са заложени за 2021 година. Отборът, който употребява мотори на Хонда, регистрира по-ниска облага от 618 хиляди лири спрямо 2018, когато разгласи 923 хиляди лири.

Разходите са съвсем идентични с тези от 2018 – 239.6 милиона лири, когато английският отбор също беше трети в крайното класиране, само че използваше мотори на Рено. Оборотът е 245.4 милиона лири, което е напълно малко нарастване по отношение на предходните 245.1 милиона. „ Разходите остават под надзор и тимът би трябвало да планува акомодациите, нужни съгласно новите финансови разпореждания на ФИА, които влизат в действие от 2021 година “, съобщи шефът на „ Red Bull “ Кристиан Хорнер.

Ограничението на разноските до 145 милиона $ се постанова като част от ограниченията, ориентирани към основаване на по-равнопоставени условия за десетте тима, само че това изключва съществени детайли като заплати на водачите, маркетинг и пътувания. Бюджетната граница пада до 140 милиона $ през 2022 година и до 135 милиона $ за 2023–2025, което ще значи, че огромни тимове като Red Bull би трябвало да понижат разноските си фрапантно.

Хорнер добави още, че тимът е проучил опцията за приспособяване на компанията към Брекзит и има планувани ходове, които да разрешат интервенциите да бъдат незасегнати. Шампионите от Mercedes са похарчили 333 милиона лири за спечелването на купите при водачите и конструкторите през предходната година, само че германците също по този начин регистрират облага съгласно докладите, оповестени през предишния месец.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР