Отборът на Реал Сосиедад завърши на първото място в подреждането

...
Отборът на Реал Сосиедад завърши на първото място в подреждането
Коментари Харесай

Реал Сосиедад спечели група D в ШЛ след нулево реми срещу Интер, Бенфика се добра до Лига Европа след късна драма

Отборът на Реал Сосиедад приключи на първото място в подреждането на група " D " в тазгодишното издание на Шампионската лига, откакто в последния си дуел приключи 0:0 като посетител на финалиста в шампионата от последното му издание Интер.

На " Джузепе Меаца " в Милано домакините сътвориха повече рискове по отношение на своя противник, само че и по този начин не откриха правилния път към вратата на Алекс Ремиро, до момента в който пред другия пазач Ян Зомер имаше една забавна обстановка четвърт час преди края на мача. Тогава Такафуса Кубо от състава на " бяло-сините " падна в наказателното поле и в началото бе отсъден 11-метров углавен в интерес на испанския отбор, само че след обзор на обстановката с ВАР решението бе променено и вместо това японският футболист получи жълт картон за симулация.

Така, срещата приключи без победител, което означаваше, че и двата отбора завършват с по 12 точки в актива си, само че Реал Сосиедад приключва като победител поради по-добрата си голова разлика. Това значи, че по време на жребия за осминафиналите тимът от Сан Себастиан ще бъде измежду поставените, до момента в който " нерадзурите " ще би трябвало да се изправят против някои от спечелилите от останалите групите, а измежду разновидностите са Реал Мадрид, Байерн Мюнхен, Манчестър Сити и други.



Междувременно, в другия дуел от група " D " Бенфика се оправи с Ред Бул Залцбург като посетител с 3:1 и по този метод зае третото място в подреждането и си обезпечи място в евротурнирите и през идната година, като лисабонци ще вземат участие в Лига Европа.

В Австрия гостите поведоха с два гола още до почивката дело на Анхел ди Мария и Рафа Силва, само че малко преди час игра Лука Сучич върна едно попадение за " биковете ".

При резултат 1:2 точно съставът от Залцбург замаше третата позиция в групата, тъй като преди няколко месеца бе победил Бенфика с два гола разлика като посетител.

Така се стигна до добавеното време на срещата, когато " орлите " стигнаха до трети гол посредством Артур Кабрал, чието попадение още веднъж размести таблицата и прати португалците трети към този момент поради по-добрата им голова разлика, която в действителност направи по този начин, че те да продължат присъединяване си в Лига Европа през пролетта, до момента в който Ред Бул Залцбург напуща евротурнирите през този сезон.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР