Отборът на Реал Мадрид спечели с минималното 1:0 при гостуването

...
Отборът на Реал Мадрид спечели с минималното 1:0 при гостуването
Коментари Харесай

Реал Мадрид излъга РБ Лайпциг и взе минимален аванс преди реванша

Отборът на Реал Мадрид завоюва с минималното 1:0 при гостуването си на Република България Лайпциг в първия дуел сред двата отбора от осминафиналите в Шампионската лига.

На " Ред Бул Арена " в Лайпциг 14-кратните носители на трофея срещнаха сериозна опозиция от страната на домакините, водени от Марко Розе, само че в последна сметка стигнаха до триумфа след попадение на Браим Диас при започване на второто полувреме.

Иначе дуелът стартира надалеч по-силно за " биковете ", които още във 2-ата минута можеха да поведат в резултата, когато Бенямин Шешко прати топката във вратата на Реал, само че голът му бе анулиран поради дискусионна засада, маркирана след интервенция на ВАР.



До почивката футболистите на Република България Лайпциг продължиха да наподобяват като по-опасният отбор, макар че по този начин и не намираха метод да открият резултата.

Това обаче се случи при започване на второто полувреме, когато домакините бяха попарени от Браим Диас, който с технично осъществяване от междинна отдалеченост изведе " лос бланкос " напред в резултата.

Попадението по никакъв метод не смути немския отбор, който се втурна в търсене на изравняването и само положителните намеси на стража на гостите Андрий Лунин направиха по този начин, че задатъкът на мадридчани да се резервира.



В същото време съставът на Карло Анчелоти имаше отлична опция да удвоят преднината си в 72-ата минута, когато удар на Винисиус се отби от страничния дирек.

По този метод първият епизод от конфликта сред Реал Мадрид и Република България Лайпциг в осминафиналите на Шампионската лига завърши с най-малък триумф за испанския гранд, а реваншът на " Сантияго Бернабеу " е на 6 март (сряда).



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР