Отборът на РБ Лайпциг спечели Купата на Германия, след като

...
Отборът на РБ Лайпциг спечели Купата на Германия, след като
Коментари Харесай

РБ Лайпциг удари Айнтрахт и грабна Купата на Германия

Отборът на Република България Лайпциг завоюва Купата на Германия, откакто надделя Айнтрахт Франкфурт с 2:0. Важните попадения вкара Рандал Коло Муани и Доминик Собослай.

Още в 4-ата минута Тимо Вернер бе покрай попадението. Нападателят бе открит в наказателното на Айнтрахт и нанесе изстрел, с който Кевин Трап се оправи.

Четири минути по-късно Тута от Айнтрахт засече топката след центриране от директен свободен удар. Той обаче стреля разочароващо и прати топката надалеч от задачата.

В 16-ата минута Коло Муани съумя да стигне до отлична опция. Неговият шут обаче мина настрана от десния непряк дирек. 

Лайпциг бе покрай гола в 42-ата минута, когато Кристофър Нкунку беше на сантиметри от отбелязването на попадение. Той овладя подаване от Конрад Лаймер, само че още веднъж не съумя да преодолее стража на Айнтрахт.

Перфектно подаване от страна на Себастиан Роде откри Филип Макс. Той доближи до паса и продължи да напредва. Макс съумя да се изплъзне от отбраната и подаде на Рандал Коло Муани, който опита изстрел от границата на пеналтерията. Отлична интервенция на бранител на Айнтрахт обаче отхвърли Лайпциг и Коло Муани.

В 71-ата минута Дани Олмо откри Нкунку, а той прати топката около безпомощния Кевин Трап за 1:0. Символичните домакини не стопираха да нападат и натискат. В 85-ата минута Бенямин Хенрихс проби и шутира от ръба на наказателното поле. Топката обаче мина настрана от вратата.

Само секунди по-късно Нкунку откри Доминик Собослай, който стигна до топката преди отбраната на Айнтрахт и я изстреля в долния ляв ъгъл, с цел да подсигури триумфа и Купата за Лайпциг.

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР