Отборът на РБ (Лайпциг) направи показано второ полувреме при визитата

...
Отборът на РБ (Лайпциг) направи показано второ полувреме при визитата
Коментари Харесай

РБ си запази място в Шампионската лига

Отборът на Република България (Лайпциг) направи показано второ полувреме при визитата си на Байер (Леверкузен) и съумя да обърне от 1:2 до 4:2 в своя изгода в срещата от 28-ия кръг на Бундеслигата. С нея отборът усили на 8 точки преднината си пред петия в класирането, с което съвсем си подсигурява присъединяване в Шампионската лига. За “аспирините” пък това е трета поредна загуба, с което те са на осма позиция и рискуват да останат отвън евротурнирите. До края остават единствено шест кръга.

Champions League 2019/20 @RBLeipzig_EN #B04RBL 2-4 pic.twitter.com/wuiHzi6uyn
— Bundesliga English (@Bundesliga_EN) April 6, 2019
Ключов миг в дуела беше решението на рефера Тобиас Велц да отсъди дузпа за гостите, от която в 71-вата минута те поведоха с 3:2. Тя беше дадена за игра с ръка на Митчел Вайзер, който обаче сякаш действаше несъзнателно.

Кай Хавертц даде задатък на Байер още в 11-ата минута от углавен удар, само че в 17-ата Марсел Забитцер изравни с майсторско осъществяване на пряк-свободен удар.

Не по-малко атрактивен беше вторият гол на Хавертц - в 23-ата минута, с който Леверкузен отново излезе напред.

Домакините изпуснаха противника по-късно второ попадение, тъй като до почивката на два пъти се разминаха с трети гол - един път посредством Юлиан Брант, и един път посредством Кевин Фоланд.

Лайпциг приключи тези първи 45 минути единствено с един удар в очертанията на вратата и треньорът Ралф Рангник нямаше по какъв начин да остави нещата по този начин. Той реагира с двойна промяна и смяна на игровата сграда.

Това незабавно преобрази “червените бикове” и те заиграха в половината на Байер. Това обаче даде късмет на домакините да играят на контраофанзива и в такава обстановка в 51-вата минута Леон Бейли заби кълбото в мрежата на Питър Гулачи, само че се намеси ВАР, откъдето вярно не зачетоха гола поради засада на Фоланд.

И по-късно пристигнаха мощните минути на гостите. В 64-ата Тимо Вернер сподели за какво е национал на Бундестима, откакто не даде късмет на Лукас Храдецки с изстрел по диагонала - 2:2.

Стигна се и до 69-ата минута, когато топката докосна ръката на Вайзер и след консултация с ВАР основният съдия уточни бялата точка. Шведът Емил Форшбери показва скандинавско самообладание и преимуществото към този момент беше на страната на Разенбалшпорт.

Успехът беше вкоренен в 83-ата минута след грандиозно осъществяване на Куня, който искрено се подигра със отбраната на Байер за крайното 4:2 в интерес на Лайпциг.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА КЛАСИРАНЕ Бундеслига 28 кръг, събота 6 април  Байер Леверкузен 2:4краен резулат  Ред Бул Лайпциг
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР