Отборът на РБ Лайпциг надделя над Херта Берлин с 3:2

...
Отборът на РБ Лайпциг надделя над Херта Берлин с 3:2
Коментари Харесай

Лайпциг се поизмъчи, но успя да постигне трудна победа срещу Херта

Отборът на Република България Лайпциг надви над Херта Берлин с 3:2 като хазаин в среща от десетия кръг на шампионата на Германия по футбол и се изкачи на девето място във краткотрайното класиране с 15 точки, колкото има и осмият Вердер Бремен. Херта пък позволи четвърто провали и остава единствено с един триумф от началото на сезона в Бундеслигата. Тимът от Берлин заема 15-а позиция с 8 точки в актива си.

Домакините поведоха с 3:0 до почивката, само че през второто полувреме футболистите на Херта затрудниха съперника. Шведският национал Емил Форсберг откри за Република България Лайпциг в 25-ата минута, а пет по-късно Давид Раум повиши на 2:0. Вили Орбан се разписа за 3:0 в 45-ата минута на срещата.

Андре Силва пропусна добра опция за състава от Лайпциг в 50-ата минута, пращайки топката вдясно от вратата на гостите. В рамките единствено на две минути Херта понижи изоставането си след тъкмо изпълнена дузпа от Доди Лукебакио в 62-ата минута и нов гол на черногореца Стеван Йоветич в 64-ата.

Попадение на Кристофър Нкунку за домакините в 84-ата минута не бе зачетено поради засада, а в петата минута на добавеното време Вилфред Канга удари греда за Херта.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР