Отборът на Райо Валекано победи с 2:1 Барселона у дома

...
Отборът на Райо Валекано победи с 2:1 Барселона у дома
Коментари Харесай

Райо Валекано отново препъна Барселона

Отборът на Райо Валекано победи с 2:1 Барселона вкъщи в мач от 31-ия кръг на Ла Лига. Райо стигна до деветата позиция в испанския шампионат с 43 точки, до момента в който каталунците резервират преднина от 11 пункта на върха. Райо Валекано още веднъж препъна Барса, откакто в последните четири срещи сред двата отбора мадричани към този момент имат три побди, а един от дуелите приключва при еднакъв. 

Срещата стартира с добра игра на домакините. В 8-ата минута Иси Пласон преодоля няколко индивида и стреля по трева. Тер Стеген бе заловен неопитен, само че въпреки всичко съумя да се оправи с удара и избави. В 17-ата минута пък Серхио Камейо се оказа в наказателното поле на Барса и опита изстрел, който обаче бе отразен от стража на каталунците.

Две минути по-късно въпреки всичко точно Камейо откри Алваро Гарсия, който стреля от придвижване и прати топката в долния десен ъгъл за 1:0.

В 28-ата минута Феран Торес центрира при ъглов удар, а до топката стигна Роналд Араухо, който засече с глава, само че на сантиметри от задачата. Две минути преди края на първото полувреме Барселона стигна до гол посредством Роберт Левандовски. Попадението на поляка обаче бе анулирано поради засада.

В последните секунди на полувремето Серхио Камейо се извиси в пеналтерията на Барса, с цел да стреля с глава. В удара му обаче нямаше мощ и Тер Стеген решително се намеси.

В 53-ата минута Райо Валекано наказа груба неточност на Френки де Йонг, който изгуби топката, а Франсиско Гарсия остана самичък против вратаря. Той навлезе в наказателното поле на каталунците и не сгреши, пращайки топката около Тер Стеген и в мрежата за 2:0. 

Десет минути по-късно още веднъж Камейо бе покрай гола с шут навътре в пеналтерията, който обаче прелетя над напречната греда.

В 83-ата минута Роберт Левандовски съумя да стигне до топката и осъществя попадение, преодолявайки стражът на Райо Валекано.

Четири минути по-късно Флориан Лежюн опита забавен и сложен изстрел от доста далечна отдалеченост, който обаче мина високо над съперниковата врата.

Барселона по този начин и не съумя да стигне до друго голово състояние, от което да се възползва и загуби гостуването си.

В различен мач от този кръг Селта Виго победи Елче вкъщи. Единственото попадение пристигна в заключителните минути на срещата и бе дело на Джоузеф Айдо.

Селта продължава да заема 12-то място в Ла Лига, до момента в който Елче е на дъното с едвам 13 точки след 31 мача в шампионата. 

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР