Отборът на Порто осъществи пълен обрат по пътя си към

...
Отборът на Порто осъществи пълен обрат по пътя си към
Коментари Харесай

Порто обърна Бенфика и запази донякъде жива интригата в Португалия

Отборът на Порто реализира цялостен поврат по пътя си към триумфа с 2:1 като посетител на Бенфика в " О Класико " -то от 27-ия кръг на португалската Примейра лига и по този метод запази ненапълно възможностите си за шампионската си купа.

Въпреки провалянето обаче " лисабонските орли " не престават да водят в класирането със 7 точки пред " драконите ", а до края на акцията остават единствено седем кръга.

Футболистите на Рогер Шмит можеха значително да си подпечатат короната още през днешния ден, в случай че бяха стигнали до триумфа, и по тази причина не бе неочакван мощният им старт, който докара и до откриването на резултата още в 10-а минута, когато Гонсало Рамош стреля в гредата от близко, само че след това топката се отклони в гърба на вратаря Диго Коща и влетя в мрежата на гостите за 1:0.

" Драконите " дадоха отговор в края на първата част посредством Матеус Урибе, който се възползва от подаване с гърди към него на Пепе Акино и с обмислен удар по тревата възвърне паритета на " Ещадио да Луж " в Лисабон.

Няколко минути по-късно гостите за повторно смълчаха домакинските последователи след попадение на Вандерсон Галено, само че неговата наслада не се задържа задълго, защото след интервенция на ВАР голът беше анулиран поради засада.

Добрите изяви на Порто обаче продължиха и през втората част, с цел да се стигна до 54-а минута, когато футболистите на Серджо Консейсао проведоха контраофанзива, която приключи с попадение на Мехди Тареми, който се разписа с удар от дъгата на наказателното поле, с цел да донесе трите точки за своя отбор.

С днешния си триумф пък " драконите " лишиха и огромния си противник от опцията да запише дубъл против тях през този сезон, откакто Бенфика завоюва първия мач посред им през акцията след 1:0 на " До Драгао ".

За " лисабонските орли " пък това бе едвам второ проваляне през акцията в шампионата, откакто предходното пристигна през декември при визитата им на Брага, когато те отстъпиха с 0:3.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР