Отборът на Перуджа се наложи над Модена с 3:1 гейма

...
Отборът на Перуджа се наложи над Модена с 3:1 гейма
Коментари Харесай

"Перуджа" с убедителен успех над "Модена", шампионите на победа от финал

Отборът на " Перуджа " се наложи над " Модена " с 3:1 гейма (21:25, 25:17, 27:25, 25:22) и записа скъп триумф в третия си полуфинален дуел от италианското волейболно състезание. Играчите на Лоренцо Бернарди поведоха в полуфиналната серия с 2:1 победи, като са на успех от финала.

Най-резултатен в срещата беше Вилфредо Леон със своите 24 точки (2 аса), като за спечелилите мощен мач направи и Александър Атанасиевич с 18. За гостите най-силни бяха изявите на Бартош Беднорц, който завърши с 16.
Снимка: legavolley.it
Двубоят още през цялото време оправда упованията си за стойностен и равносилен дуел, като нито един от двата тима нямаше 2 точки преимущество до 13:12, когато Вилфредо Леон прати топката в навън. Последвалият ас на Кристенсон наклони везните към " Модена ", само че положителната игра през центъра на Марко Подрашанин понижи пасива на 1 точка. Мощна офанзива на Иван Зайцев и сполучлив троен блок против Атанасиевич затвориха първата част в интерес на играчите на Хулио Веласко с 25:21.

Във втория гейм домакините още през цялото време натрупаха удобен задатък. Два аса на Атанасиевич, единият от които със скорост 113 км/ч, дадоха преимущество от 3 пункта. Сърбинът продължи с мощните си набези, като направи разликата цели 6 точки. Раздвижване в играта на Зайцев съкрати дистанцията на 2 при 15:17, само че неточности на Беднорц и мощната обсада на " Перуджа " затвориха частта с 25:21.
Снимка: legavolley.it
Гостите се възползваха от грешките на първенците, с което задатъкът на " Модена " бързо стигна до 8 точки за 12:4. Асове на Подрашчанин, Атанасиевич и Леон направиха разликата 2 за 21:23. Беднорц се поддаде на напрежението и понижи на 22:23, а при получения геймбол Зайцев прати топката в мрежата, давайки очаквания на първенците при 24:24. Напрежението натежана играчите на Хулио Веласко, които изгубиха " извоюван " гейм с 25:27.

В четвъртата част домакините бързо прекършиха съперника си, повеждайки със 7:2. Отпускане в редиците на " Перуджа " понижи изоставането, само че в последна сметка първенците се поздравиха с триумфа след 25:22.

Снимка: legavolley.it

Четвъртата среща сред двата отбора е планувана за четвъртък, когато " Модена " е хазаин. Сблъсъкът сред двата отбора можете да наблюдавате в каналите на bTV Media Group.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР