Отборът на Перу докосва елиминационната фаза на Копа Америка след

...
Отборът на Перу докосва елиминационната фаза на Копа Америка след
Коментари Харесай

Перу докосва елиминациите на Копа Америка

Отборът на Перу допира елиминационната фаза на Копа Америка след първия си триумф в тазгодишното издание на конкуренцията. "Инките " надвиха с 3:1 над новобранеца Боливия и се изравниха по актив с водача в групата Бразилия с по 4 точки.

Перуанците направиха цялостен поврат, откакто изоставаха в средата на първата част след тъкмо осъществена дузпа от Марсело Мартинс от боливийския състав. Но тъкмо преди почивката ветеранът Паоло Гереро изравни, а малко след почивката Джеферсон Фарфан реализира цялостния поврат. Едисон Флорес оформи крайния резултат в продължението на мача.

Мачът стартира с напън на Перу, само че имаше и много пропуски. Първата противоречива обстановка беше в 10-та минута, само че тогава реферът не уточни дузпа в интерес на любимеца, макар претенциите за това. Той прегледа обстановката с ВАР и се убеди в решението си.

Той обаче уточни бялата точка в 27-та минута. Тогава Карлос Самбрано от състава на "инките " игра с ръка при един удар от близко в наказателното поле и след обзор с ВАР съдията беше безапелационен - дузпа за Боливия. Марсело Мартинс беше прецизен и резултатът беше открит.

Точно преди почивката обаче перуанците стигнаха до изравняването. Дълъг пас сред централните бранители изведе Паоло Гереро зад последния в защитата на Боливия и той напредна, преодоля вратаря и на празна врата направи 1:1. При този резултат пристигна и почивката.

Нещата си пристигнаха по местата в 55-та минута. Тогава различен от звездните ветерани на Перу - Джеферсон Фарфан, надскочи директния си надзирател при едно центриране от левия фланг и с удар в средата на вратата преодоля вратаря за 2:1.

В средата на втората част Боливия беше покрай изравняването. В 67-та минута Раул Кастро стреля рисково, само че топката беше избита. При добавката Ервин Сааведра не съумя да откри очертанията на вратата за няколко сантиметра и по този начин статуквото се резервира.

Перуанците изпуснаха няколко положения до края, само че въпреки всичко в последната минута на 5-минутното продължение стигнаха до успокоителния трети гол. Тогава Фарфан изведе Едисон Флорес зад отбраната, той напредна, отстрани двама бранители и с прекрасен удар преодоля вратаря за крайното 3:1.

Така Перу остана с 4 точки на върха на класирането, дружно с Бразилия, само че "селесао " има един гол по-добра голова разлика. Двата отбора ще дефинират водача в директния си конфликт в последния кръг. Боливия е на дъното с 0 точки и единствено знамение против Венецуела в последния кръг може да резервира възможностите на отбора за третото място.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР