Отборът на Пари Сен Жермен продължи да изумява с представянето

...
Отборът на Пари Сен Жермен продължи да изумява с представянето
Коментари Харесай

ПСЖ пренаписа историята на ШЛ, Байерн се мъчи в Белгия

Отборът на Пари Сен Жермен продължи да изумява с представянето си в груповата фаза на Шампионската лига. В предпоследен мач от група B, френският първенец унищожи шотландският Селтик със 7:1 и по този метод счупи върха за най-вече маркирани голове в груповата фаза на най-престижния клубен шампионат в Европа.

Възпитаниците на Унай Емери към този момент имат цели 24! попадения, подобрявайки с три гола достижението на Борусия Дортмунд от сезон 2016/2017. Другият акцент от днешния конфликт във френската столица бе, че ПСЖ позволи първия си гол въобще в шампионата от неговото начало през септември.

В другия мач от групата Байерн Мюнхен бе надалеч по-пестелив и победи „ единствено “ с 2:1 при визитата си на последния Андерлехт в Белгия.

Предварително бе ясно, че напред за осминафиналите в шампионата от тази група не престават тимовете на Пари Сен Жермен и Байерн, като единствената въпросителна преди днешните мачове бе кой ще приключи отпред в групата.

След днешните резултат обаче, сякаш отпадна и този въпрос. ПСЖ ще бъде отборът, приключил на първа позиция, до момента в който за Байерн остана второто място, несъмнено, в случай че в последния кръг не се случи сериозна изненада и германците не победят парижани с разлика от четири гола. В първия мач сред двата противника ПСЖ завоюва безапелационно с 3:0.

Двубоят на „ Парк де Пренс “ стартира изненадващо даже за футболистите на Селтик. Още в първата минута гостите стигнаха до корнер отляво на вратата на домакините. Футболистите на Брендън Роджърс хванаха неподготвени защитата на ПСЖ, изпълнявайки ъгловия удар заучено. Нчам центрира ниско по земя към Дембеле, който стреля неотложно, топката се отклони леко в тялото на Кавани и залъга вратаря Ареола.

Въпреки студения душ за домакините, насладата на „ детелините “ не търпя дълго. Още в 9-ата минута Неймар възвърне равенството. След неточност при изнасянето на топката, домакините лишиха, а Рабио изведе бразилеца отляво, той напредна и с удар по диагонала прати топката около Гордън.

В 22-ата минута ПСЖ стигна до цялостен поврат, а в голмайстор за домакините още веднъж се трансформира Неймар. Този път след многоходова офанзива за парижани и двойно подаване с Марко Верати, огромната звезда на ПСЖ още веднъж попари шотландската врата.

След втория гол за отбора на Унай Емери, футболистите на Брендън Роджърс тотално смъкнаха гарда. Това разреши на френския първенец да прави каквото си изиска на терена, а в 22-ата минута за трети път попари вратата на своя противник. Този път Еиднсон Кавани се регистрира с попадение, откакто получи топката на тепсия и от няколко метра я прати в мрежата.

До почивката домакините вкараха още един гол, дело на младата вяра Килиан Мбапе. Бившият футболист на Монако се възползва по отличен метод от безобразната игра на гостите в защита, които не съумяха да реагират съответно и позволиха редица неточности след центриране от свободен удар.

Очаквайте детайлности!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР