Отборът на Пари Сен Жермен постигна 16-а победа от началото

...
Отборът на Пари Сен Жермен постигна 16-а победа от началото
Коментари Харесай

ПСЖ наказа Амиен след почивката

Отборът на Пари Сен Жермен реализира 16-а победа от началото на шампионата на Лига 1. Парижани се оправиха с домакина Амиен в среща от 20-ия кръг на конкуренцията. ПСЖ не съумя да означи попадение през първата част, само че след почивката нещата си пристигнаха на мястото и в последна сметка последният съдийски сигнал пристигна при резултат 3:0 в интерес на играчите на Томас Тухел.

Първото попадение падна в 57-ата минута и пристигна след дузпа. При едно осъществяване на корнер, удар на Анхел ди Мария бе блокиран с ръка от Алексис Блен и съдията уточни бялата точка. Зад топката застана Единсон Кавани и не сбърка. В 66-ата домакините останаха с човек по-малко, защото Халед Аденон получи втори жълт картон. В 70-ата красива композиция сред Кавани и Килиан Мбапе изведе младока на чиста позиция и резултатът бе подсилен. Осем минути по-късно бе завършен крайният резултат. Юлиан Дракслер мина през няколко играча на противника и подаде към Маркиньос, който от дребното наказателно поле повиши на 3:0.

В подреждането ПСЖ остава водач и събра актив от 50 точки, което е на 13 точки от втория Лил. Парижани също така са и с два мача по-малко от преследвача си, защото няколко техни мача бяха отсрочени поради митингите на “жълтите жилетки”. Амиен от своя страна е на 17-а позиция с 18 точки.

СТАТИСТИКА

КЛАСИРАНЕ Лига 1 20 кръг, събота 12 януари  Амиен 0:3краен резулат  Пари Сен Жермен
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР