Отборът на основното училище “Св. Св. Кирил и Методий” в

...
Отборът на основното училище “Св. Св. Кирил и Методий” в
Коментари Харесай

Шуменски ученици най-добри в полицейска надпревара

Отборът на главното учебно заведение “Св. Св. Кирил и Методий” в шуменското с. Царев брод е сложен победител в Националното полицейско съревнование на доброволците от Детското полицейско ръководство. Петокласниците Александър, Енис, Алекс и Илкан завоюваха конкуренцията, на която хазаин бе София. В нея мериха сили и умения тимове от 23 регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи в страната, оповестяват от пресцентъра на шуменската полиция.
 trsh2704-1  trsh2704-1a
Състезанието мина в три стадия. В спортния модул по полицейска персонална отбрана възпитаниците на школото в с. Царев брод се класираха трети в отборното класиране.
В модула за оказване на долекарска помощ те оказваха първа помощ на статисти при разнообразни произшествия – захапване от куче, измръзване, фрактури, термично изгаряне и кръвотечение. В модула по сигурност на придвижването учениците, които показаха ОДМВР-Шумен, се класираха преди всичко. Максимумът от 100 точки момчетата от ОУ„ Св.Св.Кирил и Методий “ реализираха в последния модул, където съумяха да решат без неточности тест по пътна сигурност, да подредят пъзел на пътен знак и да ръководят майсторски велосипед на полигон с разнообразни типове трудности.

Така отборът се завърна с два златни, един бронзов орден и Купата за отборно класиране в националната конкуренция.

Шуменските възпитаници бяха водени от контрольор Светослав Иванов от Детска педагогическа стая при РУ-Шумен, началника на Охранителна полиция Галин Божилов и преподавателката в учебното заведение Даниела Господинова.

Надпреварата е особено за възпитаници, които са взели участие в пилотния план “Детско полицейско ръководство 2016-2017 г.”.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР