Отборът на Олимпиакос започна с успех защитата на титлата си

...
Отборът на Олимпиакос започна с успех защитата на титлата си
Коментари Харесай

Олимпиакос поведе в плейофа, блестящ Везенков

Отборът на Олимпиакос стартира с триумф отбраната на купата си в плейофите на гръцкото състезание. Възпитаниците на Йоргос Барцокас откриха присъединяване си в заключителната фаза от акцията с безапелационна победа над Арис с 97:73 (28:12, 25:24, 20:18, 24:19) в мач №1 от четвъртфиналната серия сред двата отбора в шампионата, извършен в " Двореца на мира и другарството " в Пирея.

Така Олимпиакос повежда с 1-0 победи в дуела преди втория дуел, който ще се състои след единствено два дни - в събота от 16:00 в Солун.

Лидерът на " червено-белите " Александър Везенков се погрижи да убие фантазиите за сензация на някогашния си тим, откакто за единствено 20 минути на терена реализира 23 точки, 8 битки, 1 асистенция и 1 чадър при 7/12 пукотевица от игра и 9/9 от наказателната линия.

Представянето на българския национал бе феноменално, защото той наниза 15 от точките си в последните шест минути от третата четвърт, когато играта на Арис се намираше в напредък и гостите бяха осъществили три следващи тройки за старт на интервала. Наказателната акция на Везенков бе изцяло задоволителна, с цел да могат домакините да излязат напред с преднина от 21 точки, като Спортист №1 на България за предходната година получи заслужена отмора в последната част, в която само се оформи крайният резултат.

Треньорският щаб на Олимпиакос завъртя целия тим, като някои от запасите получиха повече игрово време от титулярите на отбора. Янулис Ларенцакис се подреди незабавно след Везенков при топреализаторите със 17 точки. Тарик Блек се включи мощно с 11 точки, а Костас Слукас прибави 10 и 8 асистенции. Иначе, Айзея Кенън не взе присъединяване в срещата за спечелилите.

За Арис Джей Ди Ноути бе над всички с 15 точки, до момента в който Василис Кавадас се разписа с още 14.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР