Отборът на Нюпорт Каунти извади голям късмет при днешното си

...
Отборът на Нюпорт Каунти извади голям късмет при днешното си
Коментари Харесай

Нюпорт повярва в чудото и изхвърли Лестър от ФА Къп!

Отборът на Нюпорт Каунти извади огромен шанс при днешното си домакинство на Лестър в шампионата за ФА Къп. Тимът записа победа с 2:1, откакто в последните минути на срещата Олбрайтън от състава на " лисиците " позволи нелепа неточност и коства преиграването на дуела.

Срещата започва с осезателен напън на " лисиците ". Още в четвъртата минута Рашид Гедзал можеше да открие резултата, откакто връхлетя в наказателното поле на скорост и засече отбита топка, която незабавно изпрати към вратата, само че стражът на домакините мазета в корнер. Две минути по-късно, Оказаки съумя да промуши кълбото сред краката на бранител на " жълто-черните ", само че вратарят още веднъж внимаваше и топката се озова право в ръцете му.

Резултатът беше открит от домакините в 10-ата минута, когато Уилмът напредна към наказателното поле по фланга и реши да комбинира с Джамил Мат, който беше позициониран тъкмо пред вратата и съумя да засече топката с глава, пращайки я в мрежата за 1:0.



През второто полувреме, още веднъж " лисиците " бяха по-активният тим и в 82-ата минута това най-сетне им се отплати. Първо Мадисън опита доста от близко да мушне топката, само че вратарят мазета, след което топката попадна право на крайници на Гедзал, който с мощен шут я изпрати към задачата от границата на наказателното поле и не сгреши за 1:1.

В 84-ата минута, домакините си завоюваха право да изпълнят дузпа, откакто Олбрайтън игра с ръка в пеналта. Зад топката застана топ реализаторът на тима Амънд, който не сгреши от бялата точка за 2:1. Ако срещата бе приключила при еднакъв резултат 1:1, то тя щеше да бъде преиграна.

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР