Отборът на Нигерия победи домакина от Кот д`Ивоар с 1:0

...
Отборът на Нигерия победи домакина от Кот д`Ивоар с 1:0
Коментари Харесай

Нигерия надигра Кот д'Ивоар в турнира за Купата на африканските нации

Отборът на Нигерия победи домакина от Кот д`Ивоар с 1:0 в най-интересния мач в шампионата за Купата на африканските народи досега, игран пред повече от 60 000 фенове на стадион " Аласан Уатара " в Абиджан. Единственото попадение за триумфа на " супер орлите " вкара капитанът им Уилям Трост-Еконг от дузпа в 55-ата минута. Нарушението бе отсъдено за фаул против звездата на нигерийците Виктор Осимен в наказателното поле, като обстановката бе прегледана със системата за видео повтаряне, която асистира на съдиите.

Осимен имаше късмет да открие резултата за Нигерия още в осмата минута, само че стреля над напречната греда. Веднага по-късно Кристиан Куаме направи огромен пропуск за домакините от доста комфортна позиция. След половин час игра удар на Секо Фофана от Кот д`Ивоар също бе спрян от вратаря на нигерийците Стенли Нуабили.

В 73-ата минута нов шут на Фофана мина доста покрай гредата на вратата на гостите. Нигерия съумя да задържи задатъка си и в добавеното време на мача, което бе цели 9 минути.

В другия мач от Група " А " Екваториална Гвинея се наложи над Гвинея-Бисау с 4:2. Хеттрик за триумфа означи Емилио Нсуе. Благодарение на този триумф отборът на Екваториална Гвинея се изкачи преди всичко в класирането.



Разликата сред двата отбора пристигна през втората част, когато отборът на спечелилите вкара 3 гола единствено за 15 минути - посредством капитана си Нсуе (два пъти) и посредством Миранда. Малко преди последния съдийски сигнал Кореа направи загубата на отбора си по-почетна. Първото полувреме на срещата бе приключило 1:1.

В последните мачове от групата Кот д`Ивоар ще играе против Екваториална Гвинея, като това ще се окаже решителен мач за домакините за излизане от групата. Нигерия ще се изправи против Гвинея-Бисау в другата среща на 22 януари.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР