Отборът на Нидерландия успя да изкове много комфортна победа с

...
Отборът на Нидерландия успя да изкове много комфортна победа с
Коментари Харесай

Солидна Нидерландия мина с лекота през Австрия

Отборът на Нидерландия съумя да изкове доста удобна победа с 2:0 срещуу Австрия във втория си дуел от Група C на UEFA EURO 2020. Мемфис Депай съумя да открие в 11-та минута. Дензел Дъмфрийс удвои в 67-та минута, което се оказа и последното попадение в мача. "Лалетата " изцяло преобладаваха и изпуснаха куп шансове и за по-убедителна победа.

Двубоят стартира с напън за домакините, които на няколко пъти успяваха да лишават топката от австрийски футболисти надълбоко в половината на отбора.

Мемфис Депай застана зад топката, откакто беше отсъдена дузпа след нарушаването против Дензел Дъмфрис в наказателното поле на гостуващия отбор. Стрелецът сподели самообладание и не сбърка за 1:0.



Стрелецът продължи да тормози австрийската защита и в 24-та минута имаше нов късмет. След мятане от тъч от центъра на терена Мемфис Депай беше изведен на стрелкова позиция вдясно от вратата на Бахман, само че мощният му удар профуча настрана.

В 40-та минута Депай трябваше да даде съдбоносен задатък на своя отбор. След страхотна контраофанзива на Нидерландия Вут Вегхорст беше изведен с диагонален пас, незабавно откри Депай, който от броени метри, на съвсем празна врата, не съумя да осъществя.

Втората част стартира много по-спокойно и за двата отбора, като борбата в средата на терена вземаше сериозен превес. В 61-та минута нидерландците направиха нов неповторим пропуск. След центриране от ъглов удар Стефан Де Врай се извиси най-високо и съумя да затрудни оптимално Даниел Бахман, който въпреки всичко избави. При добавката Френки Де Йонг някак пропусна от броени метри.

В 67-та минута, въпреки всичко, напъните на домакините дадоха плодове. След страховит извеждащ пас към резервата Дониел Мален, стрелецът напредна и най-после без нарцисизъм откри съотборника си Дензел Дъмфрийс, който не сбърка за 2:0.

В 82-та минута Дейвид Алаба опита шанса си от 25 метра, само че шутът мина на сантиметри около страничния дирек на Стекеленбург. До края на мача австрийците по този начин и не откриха път около отбраната на домакините, с цел да бъде завършен крайният резултат - 2:0.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР