Отборът на "Монтана" се завръща у дома на 19 ноември.

...
Отборът на "Монтана" се завръща у дома на 19 ноември.
Коментари Харесай

Решено: Ботев /Враца/ и Монтана ще играят на Огоста в неделя

Отборът на "Монтана " се завръща вкъщи на 19 ноември. В неделния ден от 15 часа монтанци одобряват на стадион "Огоста " водача "Ботев " /Враца/ в районното дерби на XV кръг от шампионата на Втора професионална лига. Второто полувреме ще бъде на осветяване. От БФС са почели молбата на домакините да реалокират началния час на мача, който по стратегия трябваше да се играе в неделя, само че от 12.30 часа. Другият вид бе петък, 17 ноември, от 16 часа.
За последно футболна среща на стадион „ Огоста” е имало на 19 май 2016 година. Тогава "Монтана " губи с 0:1 от "Пирин " /Благоеврад/, дуелът е от ХХXV кръг на елитната „ А” група, а голът за гостите вкарва Даниел Генов, който през лятото облича екипа на монтанци. През сезон 2016-2017 година монтанският отбор играе домакинските си срещи от Първа лига на градския стадион в Ловеч, а от началото на сегашния сезон приема гостуващите тимове в спортния комплекс „ Кипровец” в Чипровци. Е, митарствата свършиха. След 550 дни "Монтана " се завръща още веднъж вкъщи.
Това стана допустимо, след осъществения главен ремонт на стадион „ Огоста”. Той започва на 1 август като първа копка тогава направиха спортният министър Красен Кралев и кметът на Монтана Златко Живков. В идващите два месеца бе сменена дренажната система на терена, инсталирана автоматизирана подземна поливна система, напълно сменена тревната настилка, импортирана от Гърция и сложено ново осветяване. Проектът бе за към 1 милион лв., а парите бяха отпуснати от ММС.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР