Отборът на Монтана 2003 се наложи със 72:71 у дома

...
Отборът на Монтана 2003 се наложи със 72:71 у дома
Коментари Харесай

Монтана 2003 нанесе първа загуба на Берое в баскетболното първенство за жени

Отборът на Монтана 2003 се наложи със 72:71 вкъщи над Берое Стара Загора в среща от 10-ия кръг на женското баскетболно състезание и нанесе първа загуба на старозагорки през акцията.

Така двата тима към този момент са с актив от по 9 победи и 1 загуба и са водачи в подреждането на шампионата.

Въпреки че направиха повече фаулове, домакините съумяха да изковат триумфа след здрава отбрана след почивката, като победният панер за тях осъществя Борислава Денчева 36 секунди преди сирената.

В заключителните секунди на дуела Преслава Колева можеше да подпечата триумфа на своя отбор, само че пропусна на два пъти от наказателната линия. За неин шанс обаче Микаела Дамянова взе битката в нахлуване и по този начин монтанчанки съумяха да запазят преднината си.

Именно Дамянова стана най-резултата за Монтана 2003 със своите 26 точки, към които прибави и 16 битки, с цел да оформи " дабъл-дабъл ", до момента в който Колева завърши с 13. За Берое Деана Стояновска означи 19 пункта, а Гергана Маданкова наниза 15.



В различен мач от кръга Локомотив София шестата си победа в 10 мача през акция, надигравайки трагично Шампион 2006 със 78:77 след надвит панер на Деяна Станиславова секунди преди края.

Гергана Цекова осъществя 18 точки за спечелилите, а Ванеса Кокалова и Елеонора Петкова прибавиха по 13. За Шампион 2006 Анджела Стамболджян завърши с 26, до момента в който Мина Василева се регистрира с " дабъл-дабъл " - 15 точки и 11 битки.

Междувременно, Шоутайм се наложи над Академик Пловдив с 84:63 за третия си триумф през акцията. С триумфа варненки се придвижиха до 5-ото място в подреждането с баланс 3-6, до момента в който пловдивчанки са предпоследни с 1 победа и 9 провали.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР