Отборът на Монако ще се изправи срещу Олимпиакос на полуфиналите

...
Отборът на Монако ще се изправи срещу Олимпиакос на полуфиналите
Коментари Харесай

Монако застава на пътя на Везенков и Олимпиакос на Финалната четворка

Отборът на Монако ще се изправи против Олимпиакос на полуфиналите в Евролигата. Монегаските съумяха да завоюват серията си с Макаби Тел Авив с общ резултат 3-2 победи, откакто победиха в решителния пети мач с 97:86 (26:33, 27:16, 19:21, 25:16) в зала " Гастон Медсен " в Княжеството. 

Така на 19 май Монако ще излезе против Олимпиакос на полуфиналите на най-силния клубен европейски шампионат в Каунас. Това ще бъде повтаряне на миналогодишния четвъртфинал сред двата отбора, когато Везенков и компания се постановиха трагично с 3-2 победи посредством триумф в съдбоносен пети мач в Пирея. Нещо сходно сториха гърците и тази година, защото през вчерашния ден отстраниха Фенербахче също с 3-2. 

Макаби беше близо да затвори мача в своя изгода в решителните минути, само че в най-важния миг Монако откри своя водач в лицето на Джордан Лойд. Гардът наниза осем следващи точки, с цел да изведе домакините напред при 86:79, като по този метод момчетата на Саша Обрадович удържаха преднината си и победиха. 

Джордан Лойд приключи с 21 точки за Монако, с колкото се отличи и Майк Джеймс, който обаче вкара всичките си 21 точки през първото полувреме. Чима Монеке и Донтей Хол прибавиха по още 10 точки. 

Уейд Болдуин беше над всички за Макаби с 27 точки, 6 битки и 7 асистенции. Лоренцо Браун и Джарел Мартин нанизаха по 12 точки, а Джон Дибартоломео и Дарън Хилиърд завършиха с по 10 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР