Отборът на Милан победи с 4:1 Каляри в 1/8-финален двубой

...
Отборът на Милан победи с 4:1 Каляри в 1/8-финален двубой
Коментари Харесай

Миланс с убедителен успех за Купата на Италия

Отборът на Милан победи с 4:1 Каляри в 1/8-финален дуел от шампионата за Купата на Италия. " Росонерите " излязоха с пробен състав, само че това не им попречи да наложат волята си над гостите от Сардиния.

Съперникът на Милан ще бъде избран в дуела сред Аталанта и Сасуоло.

Домакините бяха застигнати от травми и дадоха отмора на някои огромни имена. Милав излезе с изцяло освежен състав, включващ няколко младежи. Първи мач като титуляри записа Ян-Карло Симич, а дебют направи Алекс Хименес, притеглен чартърен от Реал Мадрид. 

Ветеранът Антонио Миранте получи рядка опция да застане на вратата и сподели страховит инстикт при удар с глава на Андреа Петаня от ранен корнер. Стражът на гостите Борис Радунович също сподели инстикт, като спря удар на Йович под ъгъл след въодушевено подаване на Ясин Адли, а Пантелис Хацидиакос направи съдбоносен шпагат, с цел да спре Йович.

В последна сметка Йович въпреки всичко стигна до гола когато Тео Ернандес пусна топката отляво, нападателят се озова сред двамата централни бранители, с цел да я овладее, да я остави да отскочи и да вкара с левия крайник под плонжа на Радунович.

Точно когато Каляри стартира да се окопитва и да нападна, Милан удвои преднината си. Тео Ернандес лиши топката от Антоан Макумбу, спринтира напред и от доста дребен ъгъл откри Йович. Ударът на сърбина рикошира във вратаря и влезе в мрежата за 2:0.

Мачът бе първи в мъжкия футбол за Чака Траоре и 19-годишният футболист се възползва оптимално от шанса като вкара третия гол. Каляри въпреки всичко вкара успокоителен гол в края на мача, когато Чуквуезе загуби елементарно в средата на терена, а Паоло Аци имаше шанс при удара от отдалеченост, който се отклони от бранител и влетя до гредата.

Крайният резултат беше завършен от Леао в добавеното време. Той приключи контра отляво с прекрасен удар в далечния ъгъл.
 Милан - Сасуоло 1:0 в мач от Серия
Милан ловко дочака своя миг против Сасуоло

Пулишич донесе успеха с 1:0
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР