Отборът на Мерцедес няма да обжалва на по-висша инстанция решенията

...
Отборът на Мерцедес няма да обжалва на по-висша инстанция решенията
Коментари Харесай

Мерцедес няма да обжалва отново случилото се в Гран при на Абу Даби

Отборът на Мерцедес няма да апелира на по-висша инстанция решенията на шефа на надпреварата Майкъл Маси по време на Гран при на Абу Даби, което донесе купата на водача на Ред Бул Макс Верстапен по инфарктен метод.

Веднага след края на конкуренцията от Мерцедес насочиха две тъжби към стюардите на надпреварата за неспазване на правилника от страна на Маси, които бяха отхвърлени. От отбора обмисляха да изпратят жалбите до ФИА, като даже се говореше, че може да се стигне до Спортния трибунал в Лозана, само че в последна сметка от Мерцедес са се отказали.

Вчера от ФИА оповестиха, че счита да проведат в детайли следствие на всичко, случило се в Абу Даби, като от Мерцедес приветстват това решение. "Заедно с Люис деликатно обмислихме по какъв начин да отговорим на случилото се. Имахме градивен разговор с ФИА и Формула 1, и ще работим дружно, с цел да изградим една по-добра Формула 1 - за всеки тим и почитател, който обича спорта, колкото и нас ", декларират от Мерцедес.

По този метод дефинитивно се удостоверява, че Макс Верстапен е международен първенец във Формула 1 за 2021 година, печелейки първата си купа, до момента в който Люис Хамилтън ще преследва рекордна осма купа през идващия сезон.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР