Отборът на Мемфис Гризлис разгроми със 152:79 над Оклахома Сити

...
Отборът на Мемфис Гризлис разгроми със 152:79 над Оклахома Сити
Коментари Харесай

Мемфис унижи Оклахома със 73 точки разлика за най-голямата победа в историята на НБА

Отборът на Мемфис Гризлис разгроми със 152:79 над Оклахома Сити Тъндър в мач от следващия кръг на постоянния сезон в Националната баскетболна асоциация. Разликата от 73 точки сред двата отбора е най-голямата в историята на лигата, като е с пет точки по-голяма от предходния връх. През 1991 година Кливланд Кавалиърс се наложи над Маями със 148:80.

history.
— Memphis Grizzlies (@memgrizz)
Мемфис можеше да запише и още по-изразителна победа, защото 3 минути преди края "гризлитата " водеха със 78 точки при 145:67, само че в заключителните секунди гостите от Оклахома стопиха дребна част от пасива си.

Дванадесет състезател се появиха на терена за Мемфис в разгромния мач, като девет от тях завършиха с двуцифрен резултат. Парадоксално, само че двама от тримата, които останаха с едноцифрен брой точки, бяха титуляри - Стивън Адамс с 9 и Дезмънд Бейн с 2. Най-резултатен бе Джарън Джаксън-младши с 27 точки. Де'Антъни Мелтън осъществя 19, а с 18 завърши Санти Алдама, който обаче имаше невероятният индикатор +/- от +52 за 28:29 минути на терена.

За отбора на Оклахома, който изгуби четирите елементи на мача с 16:31, 20:41, 26:41, 17:39, с 15 точки завърши Люгуенц Дорт, а по 12 осъществиха Тай Жером, Тре Ман и Майк Мускала.

NBA Record: Margin of victory
Franchise Record: Margin of victory
Franchise Record: Most points
Franchise Record: Most bench points
Franchise Record: Assists
Franchise Record: FG%
Franchise Record: Largest lead
Franchise Record: +/- rating ()
— Memphis Grizzlies (@memgrizz)
Още един връх в НБА падна тази нощ, като той бе усъвършенстван от водача в Западната конференция Финикс Сънс, който се наложи над Детройт Пистънс със 114:103 за 18-ата си поредна победа. Това е нов клубен връх за най-дълга серия от победи.

Въпреки че бяха без водещия си изпълнител Девин Букър, домакините не демонстрираха никакви съмнения и от края на първата четвърт съвсем непроменяемо поддържаха задатък от към 10 точки. Резервите Камерън Джонсън и Камерън Пейн бяха най-резултатни за спечелилите с по 19 точки. Центърът Диандре Ейтън направи "дабъл-дабъл " от 17 точки и 12 битки, а 18 точки вкара Микал Бриджес. За Детройт с 34 точки се регистрира звездата на отбора Джеръми Грант, а новобранецът Кейд Кънингам завърши с 19.

Торонто Раптърс изненада първенеца Милуоки Бъкс и го победи като хазаин с 97:93, като по този начин постави завършек на серията на "елените " от осем следващи победи. Домакините бяха напред в резултата непрекъснато през последните три четвърти на мача, само че трябваше да удържат заключителен взлом на противника, който бе без водача си Янис Антетокумпо.

Фред ВанВлийт беше най-резултатен за Торонто с 29 точки, до момента в който още 20 добави Паскал Сиакам. Новобранецът Скоти Барнс завърши с 13 за триумфа. За Милуоки Джру Холидей записа 26 точки, до момента в който с 22 остана Крис Мидълтън.

The pick up the win behind 's 29 PTS, 5 REB, 4 AST and 5 3PM!
— NBA (@NBA)
В последните два мача от тази нощ Чикаго Булс победи като посетител Ню Йорк Никс със 119:115 след 34 точки на ДеМар ДеРоузън и по 27 на Никола Вучевич и Зак Лавийн, до момента в който без Деймиън Лилард тимът на Портланд Трейл Блейзърс позволи тежко домакинско проваляне с 83:114 от Сан Антонио Спърс.

Three starters combine for 88 PTS
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР