Отборът на Марица (Пловдив) записа втора победа във финалния плейоф

...
Отборът на Марица (Пловдив) записа втора победа във финалния плейоф
Коментари Харесай

Марица на една победа от пета поредна титла

Отборът на Марица (Пловдив) записа втора победа във финалния плейоф в НВЛ. Шампионките победиха Левски и във втория заключителен мач с 3:0 (25:17, 25:16, 25:16) и поведоха в серията с 2 - 0 победи.

С този триумф маричанки са на единствено една победа от спечелването на пета поредна купа. Третата среща е в събота (6 април) от 16,00 часа в зала " Люлин " в София. При триумф маричанки ще станат за пети следващ път шампионки на България. Любопитно е, че всички досегашни четири следващи шампионски трофеи на Марица бяха извоювани в зала " Люлин ".

В първата част маричанки направиха сериозна преднина при започване на гейма и след сполучлива офанзива на Нася Димитрова геймът беше затворен с 25:17. Вторият гейм беше извоюван от девойките на Иван Петков след ас на Александра Миланова за 25:16. Марица завоюва дуела след 25:16 в третия гейм.

Най-полезна за Марица стана Нася Димитрова с 14 точки, а Александра Холстън добави още 12 точки за успеха. Най-резултатна за Левски пък стана Моника Кръстева с 9 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР