Отборът на Марица (Пловдив) спечели пета поредна титла в женското

...
Отборът на Марица (Пловдив) спечели пета поредна титла в женското
Коментари Харесай

Марица шампион за пети пореден път!

Отборът на Марица (Пловдив) завоюва пета поредна купа в женското състезание, откакто победи в третата решителна борба за купата Левски с 3:1 (25:15, 21:25, 25:18, 25:15) в зала " Люлин " в София.

Това беше трети следващ триумф за шампионките и те завоюваха финалната серията с 3-0 победи. Маричанки записаха 78-а поредна успеха в НВЛ-жени и към този момент над 3 години са без загуба в шампионата. Волейболистките на Иван Петков приключиха този сезон с едвам два изгубени гейма.

В първия гейм шампионките нямаха проблеми и след сполучлива обсада на Нася Димитрова затвориха гейма с 25:15. По-равностойно стартира втората част, в която Левски съумя да поведе за първи път в мача и взе задатък от три точки при 14:11. Марица съумя да изравни резултата при 19:19 след блок на Александра Холстън. " Сините " съумяха да завоюват гейма с 25:21, като това беше вторият гейм, който шампионките от Марица губят през този сезон и първи в плейофите. Третият гейм вървеше главно с две точки задатък за " жълто-сините ", само че маричанки съумяха да направя серия от пет следващи точки от 20:18 и след контра на Холстън геймът беше извоюван с 25:18 и пловдивчанки поведоха с 2:1 гейма. В четвъртия гейм Марица нямаше проблеми и затвори изрично мача с 25:15 след сполучлива офанзива на Нася Димитрова, с което завоюва пета поредна купа.

Най-полезна за Марица стана Александра Холстън със 17 точки за успеха. Нася Димитрова и Александра Миланова прибавиха 12 и 11 точки за триумфа. За отбора на Левски Моника Кръстева също приключи със 17 точки/

За маричанки следва и отбрана на трофея в шампионата за Купата на България. Марица ще е хазаин на финалната четворка в шампионата на 17 и 18 април в зала " Колодрума ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР