Отборът на Марица Пловдив спечели първия мач от финалния плейоф

...
Отборът на Марица Пловдив спечели първия мач от финалния плейоф
Коментари Харесай

Марица Пловдив поведе на ЦСКА във финалния плейоф за титлата по волейбол при жените

Отборът на Марица Пловдив завоюва първия мач от финалния плейоф против ЦСКА за купата по волейбол при дамите. Шампионките се постановиха с 3:0 гейма (25:13, 25:17, 25:15) като домакини в спортната зала на Пловдивския университет. Финалният плейоф се играе до два триумфа от три срещи.

Домакините започнаха по-концентрирано срещата и отвориха ранна преднина от 8:3, която набъбна до 16:7 в средата на гейма и „ жълто-сините “ не изпуснаха самодейността до края, с цел да затворят първата част при 25:13.

Успехът в първия гейм даде подтик в играта на Марица и пловдивският отбор поведе с 6:1 при започване на втората част. ЦСКА понижи изоставането си до 5:7, само че шампионките демонстрираха по-добра успеваемост в нахлуване и отвориха задатък, който задържаха до края, с цел да вземат и втория гейм след 25:17.

Третата част стартира равностойно и двата отбора вървяха близо в резултата до 12:10 в интерес на „ жълто-сините “. Постепенно обаче възпитаничките на Борислав Крачанов се възползваха от по-стабилната си игра на обсада и това се оказа решаващо, с цел да може Марица да стигне до крайния триумф след 25:15 в третия гейм.

Вторият конфликт от финалната серия е в неделя (9 април) от 16:00 часа в зала „ Васил Симов “ в София, а при победа Марица ще завоюва рекордна девета поредна купа на страната.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР