Отборът на Манчестър Юнайтед постигна знаменит обрат в дербито на

...
Отборът на Манчестър Юнайтед постигна знаменит обрат в дербито на
Коментари Харесай

Фамозен обрат за Манчестър Юнайтед срещу Астън Вила навръх Коледа

Отборът на Манчестър Юнайтед реализира популярен поврат в дербито на Боксинг дей против Астън Вила. „ Червените дяволи ” се постановиха с 3:2 на своя „ Олд Трафорд ”, откакто на почивката имаха пасив от две чисти попадения.

Възпитаниците на Унай Емери поведоха в резултата с 2:0 след попадения на Джон Макгин и Леандер Дендонкер, само че с голове на Алейандро Гарначо, който вкара два, и Расмус Хойлунд, който се разписа за първи път във Висшата лига, „ алените дяволи ” стигнаха до крайния триумф.

Гостите от Бирмингам започнаха много нападателно дуела на „ Олд Трафорд ” и още в първите минути се пробваха да наложат своя жанр на игра. Футболистите на Унай Емери стигнаха до няколко разбърквания пред вратата на Андре Онана и един корнер, които обаче не донесоха заплаха за вратаря на домакините.

Първата добра опция за „ алените дяволи ” се разкри пред Кристиан Ериксен. Датчанинът бе оставен непокрит към границата на наказателното поле и стреля мощно, само че топката попадна право в ръцете на Емилиано Мартинес.

Футболистите на Астън Вила продължиха да бъдат по-активните на терена, до момента в който тези на Манчестър Юнайтед избраха да одобряват играта в своята половина и да работят най-вече на контраофанзива.

Натискът на бирмингамци даде резултат в 21-ата минута, когато Бруно Фернадеш извърши малоумен фал, изритвайки неприятелски футболист в гърдите край тъчлинията надълбоко в половината на домакините.

Зад топката застана капитанът на гостите Джон Макгин, който центрира пред Андре Онана, топката мина през купа от играчи без да бъде допряна от никого и влетя в мрежата за 1:0. Футболистите на Юнайтед имаха искания към основния рефер, защото при центрирането на Макгин, зад Онана се намираше Леон Бейли. Той обаче незабавно се изтегли, показвайки че няма никакви планове да играе с топката.

Само пет минути по-късно Вила нанесе втори удар и още веднъж след осъществяване на статично състояние. След центриране от корнер, топката бе пратена към далечната греда, където Ленгле бе оставен безусловно самичък и съумя да отиграе с глава, пращайки коженото кълбо на крайник на Дендонкер, който от два метра подложи крайник и не сгреши.

Едва в 31-ата минута „ алените дяволи ” сътвориха нещо забавно пред вратата на гостите от Бирмингам. След добра офанзива топката стигна до Маркъс Рашгорд пред наказателното поле, който стреля през краката на защитник, само че Мартинес плонжира и избави другояче точния удар. Четири минути по-късно, още веднъж Рашфорд имаше опция да стреля мощно по диагонала, само че още веднъж вратарят на гостите бе на мястото си и избави.

Малко преди почивката Рашфорд получи отляво и преодоля с лекост Езри Конса, след което стреля мощно по диагонала, само че ударът му не се получи и топката излезе настрана от вратата.

Втората част стартира малко по-добре за домакините. Три минути след подновяването на играта, след отлична контраофанзива на футболистите на Ерик Тен Хаг, Гарначо бе изведен зад защитата на Астън Вила, преодоля с лекост Емилиано Мартинес и празненство топката в мрежата, само че след обзор на обстановката с ВАР, голът не бе зачетен. Технологията сподели, че Гарначо в бил в състояние на засада.  

Гарначо въпреки всичко съумя да се разпише и този път голът му да бъде зачетен. Това се случи в 58-ата минута след неточност на гостите при изнасянето на топката. Маркъс Рашфорд получи отляво, напредна доста добре по фланга и пусна пас, паралелен на голлинията. Алехандро Гарначо се оказа на вярната позиция и стреля  с едно допиране, пращайки топката до левия непряк дирек.  

FT МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД – АСТЪН ВИЛА 3:2

0:1 Макгин 21', 0:2 Дендонкер 26', 1:2 Гарначо 58', 2:2 Гарначо 71', 3:2 Хойлунд 82'

Манчестър Юнайтед: Онана, Уан-Бисака, Варан, Еванс,, Ериксен, Фернандеш, Далот, Мейну Гарначо, Рашфорд, Хойлунд,

Мениджър: Ерик Тен Хаг

Астън Вила: Мартинес, Конса, Карлош, Лангле, Дин, Дендонкер, Бейли, Дъглас Луис, Макгин, Рамзи, Уоткинс

Мениджър: Унай Емери
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР