Отборът на Манчестър Юнайтед победи Манчестър Сити с 2:1 у

...
Отборът на Манчестър Юнайтед победи Манчестър Сити с 2:1 у
Коментари Харесай

Манчестър Юнайтед шокира Сити с късен обрат на Олд Трафорд

Отборът на Манчестър Юнайтед победи Манчестър Сити с 2:1 вкъщи в огромното дерби от 20-ия кръг на Висшата лига. На " Олд Трафорд " домакините изоставаха в резултата 15 минути преди края на дуела, само че взеха скъпи три точки с късен поврат.

Срещата стартира с равностойна игра, като " жителите " владееха повече топката през първото полувреме, само че " алените дяволи " бяха по-опасни на контраофанзива и можеха да съжаляват, че не стигнаха до гол. Най-близо до попадение бе намиращият се в страхотна форма Маркъс Рашфорд, само че първо негов удар бе избит от бранител на Сити, откакто Едерсон бе преодолян, а по-късно бразилският пазач се оправи с британски национал, останал очи в очи с него. Преди това и Бруно Фернандеш стреля рисково, само че изстрелът му мина настрана от вратата.

След почивката гостите започнаха да преобладават на терена, а играчите на Ерик загар Хаг не можеха да се измъкнат от пресата на противника. Натискът на Сити даде резултата в 60-та минута, когато появилият се в игра три минути по-рано Джак Грийлиш се разписа с глава отблизо разстояние след положително центриране на Кевин де Бройне. Изглеждаше като че ли домакините нямат сили да отговорят, само че те изненадващо съумяха да изравнят в 78-та минута, когато Каземиро изведе Рашфорд, само че нападателят не игра с топката, защото беше в засада, а това обърка отбраната на Сити и Фернандеш се разписа. Първоначално голът бе анулиран поради засада, само че по-късно реферът Стюарт Атуел уточни центъра на терена.

Само четири минути по-късно Юнайтед нанесе втори удар на противника си. " Червените дяволи " направиха отлична контраофанзива, при която резервата Алехандро Гарначо откри непокрития Рашфорд и британският национал вкара отблизо разстояние за осмия си следващ мач на " Олд Трафорд " с гол. В оставащите минути домакините се защитаваха доста добре и не разрешиха противникът да заплаши вратата на Давид де Хеа.

По този метод Юнайтед продължи с добите изяви в последните седмици и се изкачи до третото място в класирането с 38 точки, една по-малко от Сити. Лидерът Арсенал е с 44 точки и мач по-малко от двата манчестърски гранда. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР