Отборът на Манчестър Сити се върна на първото място във

...
Отборът на Манчестър Сити се върна на първото място във
Коментари Харесай

Манчестър Сити се върна на върха, Брентфорд разби Челси на Стамфорд Бридж

Отборът на Манчестър Сити се върна на първото място във Висшата лига, откакто победи Бърнли с 2:0 като посетител в мач от 30-ия кръг на шампионата. По-рано през днешния ден " жителите " бяха изместени от челото от Ливърпул след 10-та поредна победа на мърсисайдци, само че по-късно възпитаниците на Пеп Гуардиола не сбъркаха и взеха трите точки от гостуването си на " Търф Моор ".

Двубоят стартира чудесно за Сити, които поведоха в резултата още в петата минута със страховит гол от воле на Кевин Де Бройне след асистенция на Рахийм Стърлинг. В 25-та минута Илкай Гюндоган удвои преднината на гостите след ново подаване на Стърлинг отдясно. До края на дуела първенците преобладаваха и позволиха едвам един прецизен удар към своята врата.

След този триумф Манчестър Сити към този момент има 73 точки, една повече от Ливърпул, като двата отбора са в гневна борба за купата. Бърнли остава в зоната на изпадащите с актив от 21 точки, на четири от избавителната линия.

На " Стамфорд Бридж " Брентфорд шокира Челси и разруши " сините " с 4:1. След нулево първо полувреме домакините поведоха в 48-та минута с топовен изстрел от далечно разстояние на Антонио Рюдигер, само че играчите на Томас Франк дадоха отговор впечатляващо и нанизаха четири гола в идващите 40 минути - два на Витали Янелт и по един на Кристиан Ериксен и Йоан Вис. Това бе първи гол на Ериксен за новия му тим, както и първа победа на Брентфорд над Челси от 1939-та година насам. С тази победа " пчелите " се изкачиха до 14-то място в класирането с 33 точки, до момента в който Челси остава на трета позиция с 59 точки.

Останалите резултати:

Брайтън - Норич 0:0

Лийдс - Саутхемптън 1:1

Уулвърхемптън - Астън Вила 2:1.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР