Отборът на Макларън официално обяви, че напусналият Ферари преди две

...
Отборът на Макларън официално обяви, че напусналият Ферари преди две
Коментари Харесай

Макларън обяви реструктуриране на технически отдел, Давид Санчес се завръща в Уокинг

Отборът на Макларън публично разгласи, че напусналият Ферари преди две седмици Давид Санчес ще се завърне в Уокинг. Завръщането на Санчев е обвързвано с реструктурирането на техническия отдел на английския екип.

Като част от тези промени актуалният механически шеф Джеймс Кий ще се раздели с тима. Неговото място няма да бъде заемано от един човек, а вместо това всяко звено на механически отдел ще има личен шеф, който на собствен ред ще дава отговор непосредствено пред ръководителя на Макларън Андреа Стела.

Начело на звеното, занимаващо се с аеродинамиката на Макларън ще застане Питър Продромо. Санчес, който ще стартира работата си в Макларън на 1 януари 2024, пък ще поеме звеното, което се занимава с концепцията и цялостното показване на колите. Нийл Холди ще бъде третият началник в техническия отдел, като той ще дава отговор за дизайна и инженерите на отбора.
 Давид Санчес се връща в Макларън Давид Санчес се връща в Макларън
Други промени включват и назначението на Джузепе Песке на позицията шеф на аеродинамиката, където той да оказва помощ на Продромо в ръководството на отдела. Пиърс Тине пък ще заеме позицията на основен действен шеф, с цел да оказва помощ за Стела в цялостното управление на тима.

Самият Стела, който пое ръководството на Макларън при започване на годината след напускането на Андреас Зайдъл, разкри, че по тези промени се работи от месеци насам и те се случват малко преди стартирането в употреба на новия въздушен тунел. Той се чака да проработи през месец юни.
 Новият въздушен тунел на Макларън се чака да проработи през месец юни Новият въздушен тунел на Макларън се чака да проработи през месец юни
„ Първо бих желал да благодаря на Джеймс за усърдната работа и отдадеността по време на престоя му в Макларън, искам му всичко най-хубаво за в бъдеще. Гледайки напред, аз съм решен и напълно фокусиран върху това да върна Макларън в челото на колоната. Откакто поех ролята на началник на тима на мен ми бе обещано правото да взимам стратегически решения, които да подсигуряват положителното показване на отбора в дълготраен проект.

„ Новата конструкция ни дава изясненост и успеваемост в техническия отдел и ни слага в позиция да максимизираме нашето показване, в това число и усъвършенстването на новата инфраструктура.

„ Заедно с Питър и Нийл аз се веселя да поздравявам назад в Макларън Давид Санчес, който да добави този умел механически екип, чиято основа цел ще е да усъвършенства нашето показване на пистата “, съобщи Стела във връзка измененията в Макларън.

„ Вълнувам се, че се връщам в тима от Уокинг и нямам самообладание да стартира да работя дружно с Питър, Нийл и останалата част от тима, с цел да реализираме нашите цели. Макларън постоянно е разполагал с доста надарена група от хора и паралелно с новата инфраструктура, която ще проработи тази година ние имаме огромни благоприятни условия пред нас “, сподели Санчес за своето завръщане в Уокинг.
 В Макларън не са постигнали развойните си цели през зимата В Макларън не са постигнали развойните си цели през зимата
През последните 10 години французинът бе част от екипа на Ферари, само че се раздели със Скудерията малко след началото на сезон 2023. Преди престоя си в Маранело Санчес работи Макларън сред 2007 и 2012, като точно той стои зад прословутия F-Duct от сезон 2010.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР