Отборът на Лудогорец постигна победа с 5:0 при домакинството си

...
Отборът на Лудогорец постигна победа с 5:0 при домакинството си
Коментари Харесай

Лудогорец вкара пет гола на Спартак Варна и си върна лидерството в Първа лига

Отборът на Лудогорец реализира победа с 5:0 при семейството си на Спартак Варна в дуел от четвъртия кръг на Първа лига

„ Орлите “ откриха резултата на стадион „ Хювефарм Арена “ още в 39-ата секунда, когато Доминик Янков изведе Тиаго Родригеш отдясно в наказателното поле на „ соколите “, който пусна паралелен пас по земя към Бърнард Текпетей, а полузащитникът на Лудогорец прати топката в опразнената врата.

Разликата в класите бе забележима и първенците удвоиха преднината си в 5-ата минута. Дени Групер изведе Рик Джонатан по десния фланг на нападението, като бразилецът продължи дрибъла си надълбоко в пеналтерията на гостите от Варна и с акуратен изстрел по земя от дребен ъгъл се разписа в далечния низък ляв ъгъл на вратата, защитавана от Иван Дичевски.

По-малко от четвърт час след началния съдийски сигнал съставът на Анте Шимунджа направи преднината си в срещата класическа. Голмайсторът Рик Джоната изведе Тиаго Родригеш на отлична стрелкова позиция в наказателното поле на „ синьо-белите “, нападателят на Лудогорец стреля и ударът му бе отразен от вратаря Дичевски, само че при добавката кариоката се разписа, като топката се отби в горната греда преди да се оплете в мрежата.

Четвърт час преди края на постоянното време гомайсторът Тиаго изведе с пета Сисиньо в наказателното поле на Спартак Варна, където националът на България, остана очи в очи със стража Дичевски, осъществя четвърто попадение за състава на Лудогорец.

Точка на разногласието постави Тиаго Родригеш в 81-ата минута, реализирайки второто си попадение в срещата.

Победата разреши на Лудогорец да си върне лидерската позиция в класирането с актив от 10 точки. Тимът на Спартак Варна е предпоследен в подреждането с едвам една извоювана точка от четири мача.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР