Отборът на Лудогорец осъществи силен изходящ трансфер. 11-крантите шампиони на

...
Отборът на Лудогорец осъществи силен изходящ трансфер. 11-крантите шампиони на
Коментари Харесай

Лудогорец продаде Алекс Сантана на гранд от Бразилия

Отборът на Лудогорец реализира мощен произлязъл трансфер. 11-крантите първенци на България продадоха Алекс Сантана на бразилския гранд Атлетико Паранензе.

Дефанзивният халф към този момент е в родината си и се включи в тренировките на новия си отбор, който е воден от огромния локален експерт Луиш Фелипе Сколари, и взе участие в най-силния шампионат на Южна Америка Копа Либертадорес.

Дни преди прехвърлянето на Сантана да бъде финализиран, Атлетико Паранензе притегли един от най-иментитите бразилски халфове – Фернандиньо, който за последно игра в Манчестър Сити.

Алекс Сантана пристигна в Лудогорец през лятото на 2020 година от различен прославен бразилски отбор – Ботафого. За 2 години опитният халф изигра редица мощни мачове и имаше сериозен принос за последните две трофеи на „ орлите “, както и за влизането в групите на Лига Европа.

Трансферът на Сантана в Атлетико Паранензе бе осъществен и поради нуждата на играча да бъде по-близо до фамилията си в Бразилия.

Сделката бе контрактувана още при започване на лятната подготовка през юни, само че Алекс Сантана изяви предпочитание да остане в Лудогорец и да играе в мачовете от първите два предварителни кръгове на Шампионската лига, с цел да помогне оптимално на тима.

„ Приятели, потеглям си, само че сърцето ми остава в Лудогорец. Ще поддържам отбора и съм сигурен, че той ще играе в Шампионската лига “, съобщи Алекс Сантана.



Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР