Отборът на Лудогорец направи решителна крачка към седмата си поредна

...
Отборът на Лудогорец направи решителна крачка към седмата си поредна
Коментари Харесай

Лудогорец победи ЦСКА с 3:2

Отборът на Лудогорец направи решителна крачка към седмата си поредна купа в родния шампионат. На Разпети петък, селекцията на Димитър Димитров реализира доста скъп триумф с 3:2 над огромния съперник ЦСКА. Дербито в Разград оправда всички упования и предложи изключителни страсти, гарнирани с пет гола, цялостен поврат, два червени картона и същия брой греди.
Големият воин за домакините този следобяд се споделяше полякът Куба Шверчок, който се появи след почивката и избухна с две попадения (за 1:1 и победното 3:2). Между тях пък се разписа Клаудиу Кешеру за 2:2 в 84-ата минута.

Гостите от ЦСКА дадоха сериозен отпор в този гладиаторски конфликт и бяха доста покрай това да се поздравят с освен това от визитата си на "зелените ". Хората на Стамен Белчев на два пъти повеждаха след страхотни осъществявания на Десподов и Пинто, само че останали с човек по-малко поради аления картон на Жеферсон, "армейците " не съумяха да удържат своята преднина до последния съдийски сигнал на Станислав Тодоров.

Така Лудогорец дръпна с шест точки на ЦСКА във краткотрайното класиране и към този момент има сериозна преднина в борбата за шампионската купа през тази акция. Все още обаче нищо не е решено, като въпросните клубове ще се изправят един против различен още веднъж на 5 май, когато домакинското преимущество ще бъде в интерес на столичани.

Гостите от София започнаха срещата една концепция по-амбицирано. Момчетата на Стамен Белчев пробваха да пресират своя конкурент надълбоко в неговата половина и по този метод осуетиха упованията за сериозен "зелен " напън след първия съдийски сигнал.

"Орлите " на Херо подсетиха за своята огромна класа в 10-ата минута, когато бяха доста близо и до първия гол в мача. Станислав Тодоров даде съответен авантаж и това разреши на Върджил Мисиджан да навлезе технично в полето на ЦСКА. Последва финт на холандеца и страховит изстрел в далечния ъгъл. Късметът обаче се усмихна на "армейците ", защото топката срещна страничната греда на Черниаускас.

Отговор от гостите последва след тъкмо 4 минути, когато Тиаго подаде към намиращия се наоколо Рубен Пинто. Опорният халф реши да сюрпризира Ренан с мощен шут от сериозна отдалеченост, който обаче мина на безвредно разстояние от лудогорската мрежа.

Неприятна вест сполетя българския първенец в 16-ата минута, когато Анисе пострада при удар с Манолев и се наложи да бъде сменен наложително. Така на неговото място се появи полският национал Яцек Горалски.

Миг след рокадата, ЦСКА опита да свари по бели гащи своя главен съперник за купата. Столичани проведоха бърза контраофанзива, като топката стигна до намиращия се на фланга Енрике. Бразилецът изигра по типичен метод обстановката, само че след рикошет в крайници на Сисиньо, всичко приключи с корнер за неговия тим.

Лудогорец имаше втори огромен късмет да поведе с настъпването на 30-ата минута. Сисиньо опитва доста остроумен пас в вероятност, който за елементи от секундата можеше да се трансформира и в гол на Мисиджан. Развоят на събитията обаче чудесно "прочете " Чорбаджийски, който лиши коженото кълбо от Вура в решителния миг.

Домакините продължиха да пропущат преференциални положения с лека ръка. Упражнението бе повторено в 34-ата минута, когато заучена композиция подари с топката Натанаел покрай ъгловото знаменце. Бразилецът насочи изострен пас паралелен на голлинията. Куп "червени " играчи се разминаха с коженото кълбо, само че същото стори и Кешеру, който искаше да осъществя технично с пета.

Козмин Моци насмалко можеше да направи голям подарък на "червените " в 42-ата минута, когато върна много едва към Ренан. За негова наслада сътрудника му работи стремително и не разреши на дебнещия Каранга да се възползва.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР