Отборът на Лудогорец излиза срещу словенския Марибор в първи пелйоф

...
Отборът на Лудогорец излиза срещу словенския Марибор в първи пелйоф
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Лудогорец и Марибор подновиха битката в Разград

Отборът на Лудогорец излиза против словенския Марибор в първи пелйоф за влизане в групите на Лига Европа. Мачът е с начален час 20,30 часа и се играе на стадион „ Лудогорец Арена” в Разград.

Резулаттът към този миг е 0:0.

Реваншът е тъкмо след седмица в Марибор, а спечелилият от конфликта ще играе в груповата фаза на втория по мощ клубен шампионат в Европа.

Двубоя може да наблюдавате в директно предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. В GONG.BG пък може да наблюдавате срещата минута по минута в нашия Livescore.

•АКТУАЛИЗИРАЙ•

Домакините се хвърлиха в офанзиви още от първата минута, като най-често нападенията на разградчани минаваха отдясно, където Сисиньо бе доста деен. Първият действителен голов късмет в мача пристигна в 5-ата минута и бе на сметката на Дан Битон. След следващия пробив на Сисиньо по десния фланг, последва доста положително центриране в наказателното поле, където топката бе свалена към Клаудиу Кешеру. Румънецът обаче бе с тил към вратата и реши да върне към непокрития Дан Битон, който стреля, само че около десния непряк дирек.

Постепенно Марибор съумя да успокои играта и да работи по-стабилно в защита. Въпреки това обаче, в 11-ата минута Стефан Баджи имаше добра опция да осъществя. След центриране от фаул на Битон, вратарят на гостите боксира топката, само че тя попадна право в краката на халфа на Лудогорец. Баджи овладя и понечи да стреля, само че много неопределено.

Първата по забавна обстановка пред вратата на Пламен Илиев пристигна едвам в 16-ата минута. Гостите разиграха доста добре отдясно и с няколко паса разсякоха защитата на домакините. Последва удар на Руди Ванкаш Пожег, само че в крайници на Недялков.

В идващите няколко минути точно Недялков пропусна две отлични благоприятни условия за гол. Бранителя първо опитва класата на вратаря с мощен шут от над 25 метра, само че Пирич избави и мазета в корнер.

В 20-ата минута още веднъж Недялков тормози Пирич, този път с удар с десния крайник. Вратарят плонжира и съумя да избие в краката на Кешеру. Румънецът мигновено центрира към връхлитащия Жоржиньо, който насочи изстрел с глава, само че право в тялото на вратаря.

Веднага по-късно пристигна и единствената действителна голова опция за гостите. След офанзива отляво, топката бе центрирана на далечната греда, където Кронаветер бе оставен безусловно непокрит и имаше опция да стреля от няколко метра. Изстрелът му от въздуха обаче, не попадна в границите на вратата.

Пет минути преди почивката, Лудогорец още веднъж стигна до прелестна опция. След центриране към Сисиньо в наказателното поле, бранителят Вилер реши да върне топката с гърди към вратаря си и за малко не сгреши. Сисиньо се измъкна и стигна до коженото кълбо, само че вместо да стреля технично от няколко метра, той заложи на силата и сгреши.

Едва в продължението на първата част футболистите на Марибор стигнаха до първия си корнер в мача, с който обаче не донесе заплаха пред Пламен Илиев.



Още по тематиката:

Мишо Александров: Марибор не е толкоз слаб, колкото се написа

 Лудогорец - Марибор
източник: uefa.com
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР