Отборът на Лудогорец излезе начело в класирането на Първа лига,

...
Отборът на Лудогорец излезе начело в класирането на Първа лига,
Коментари Харесай

Лудогорец излъга ЦСКА на Армията и поведе в класирането

Отборът на Лудогорец излезе отпред в класирането на Първа лига, откакто победи ЦСКА с 1:0 като посетител в дербито от 28-ия кръг на Първа лига. В извънредно нагорещен дуел на стадион " Българска войска ", който на два пъти бе преустановяван за дълго време, " орлите " съумяха да излъжат своя съперник за купата и да вземат преимущество в борбата за първото място.

ЦСКА стартира деня с две точки преднина пред своя конкурент, а почитателите на " алените " бяха изпълнили трибуните на стадиона до краен лимит. След пасивни начални минути " армейците " заиграха по-добре, въодушевени от мощната поддръжка, и стигнаха до два златни шанса за гол, само че поредно Дюкенс Назон и Браян Морено не уцелиха вратата, останали очи в очи с вратаря на Лудогорец Серджио Падт.

Малко след почивката почитателите на домакините възпламениха голям брой факли и димки и се наложи играта да бъде прекъсната поради липса на видимост. След повече от пет минути реферът Георги Кабаков възобнови играта, само че малко по-късно капитанът на гостите Кирил Десподов трябваше да извърши корнер сред секторите В и Г и бе замерян с разнообразни предмети от последователите на ЦСКА. Кабаков предизвести двамата треньори, че ще прекъсне мача, в случай че почитателите не спрат, само че при повторния опит Десподов още веднъж бе замерян и съдията прибра играчите на Лудогорец в съблекалнята, до момента в който тези на ЦСКА останаха на терена за загрявка.

След към 15 минути обстановката се успокои и Кабаков възобнови играта, а след осъществяването на корнер се стигна до нов подобен от другата страна. Десподов центрира остро и Игор Тиаго бе изтърван от отбраната на " алените ", с цел да се разпише отблизо разстояние на опразнената врата и да даде преднина на Лудогорец. До края на дуела играчите на Ивайло Петев се отбраняваха ловко и не разрешиха съществено рискове пред Падт, с цел да запишат доста скъп триумф в борбата за купата.

По този метод Лудогорец записа втора победа над ЦСКА през този сезон и към този момент има 68 точки, една повече от своя конкурент. До края на постоянния сезон остават два кръга, а първият в класирането ще има домакинство против втория в плейофите. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР