Отборът на Лудогорец гостува на Верея в двубой от 32-ия

...
Отборът на Лудогорец гостува на Верея в двубой от 32-ия
Коментари Харесай

Преди Верея - Лудогорец

Отборът на Лудогорец гостува на Верея в дуел от 32-ия кръг на Първа лига, Първа шестица. Лудогорец е водач с 81 точки и е на път да завоюва седмата си поредна шампионска купа, а Верея е шести с 36 точки в актива си.

Мачът е в петък, 27-и април от 20 часа.

Можете да следите развиването му минута по минута в GONG.BG.

Също по този начин можете да го гледате в GONG PLAY и PLAY DIEMA XTRA, както и по телевизия DIEMA SPORT.

В лагера на домакините от Верея с наказване е Юлис Ндонг, а Хюсеин Сюлеймани тренира с тима, ноне попадна в групата в последния турнирен мач на старозагорци.

Верея е последният тим, съумял да вземе точки на водача Лудогорец – с успеха си с 2:1 на 30 ноември 2017 година Оттогава насетне старозагорци завоюваха едвам 7, а разградчани – цялостния комплект от 39 точки.

Сегашният ментор на старозагорци Елиаш бе първият футболист на отбора, съумял да се разпише във вратата на Лудогорец – от дузпа при домакинската загуба с 1:5 на 23 септември 2016 година Откакто пое поста обаче бразилецът не се е появявал в игра – към този момент 4 мача.

Все още няма футболист, който да е вкарал двуцифрен брой голове за Верея в елита. Най-близо е Георги Андонов с 9 попадения за отбора в двата му сезона в Първа лига

При триумф в дуела с Верея отборът на Лудогорец ще изравни историческия връх в Първа лига за максимален брой следващи победи – 14, владеене на Левски от интервала 3 април – 19 септември 2004 година.

Също по този начин, в случай че успее да надвие домакините тимът на Лудогорец ще изравни върха за най-вече победи в границите на едно състезание – 27, владеене също на Левски от 2001/02 година, когато сините изиграха 36 дуела. Лудогорец към този момент усъвършенства клубния си връх от 25 победи през 2013/14 и 2016/17 година

Още един любопитен факт преди срещата Верея – Лудогорец е, че Якуб Швиерчок се разписа във всеки от последните си 4 мача за лудогорци, в първите 3 от тях влизаше непроменяемо като запаса и като жокер означи 5 попадения, в предишния кръг против Ботев Пд полякът за първи път изкара цялостни 90 минути на терена.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР