Отборът на Ливърпул се наложи с минималното 1:0 над Фулъм,

...
Отборът на Ливърпул се наложи с минималното 1:0 над Фулъм,
Коментари Харесай

Ливърпул продължава да мечтае за Топ 4 след пети пореден успех

Отборът на Ливърпул се наложи с минималното 1:0 над Фулъм, записвайки пети следващ триумф във Висшата лига. Така „ алените ” резервираха въпреки и минималните си шансове за класиране в Топ 4 и присъединяване в Шампионска лига през идващия сезон.

Единствения гол в мача на „ Анфийлд ” вкара Мохамед Салах в края на първото полувреме от дузпа. След извоюваните три точки Ливърпул остава на пета позиция във краткотрайното класиране, само че към този момент е на четири зад Манчестър Юнайтед, който е четвърти. „ Червените дяволи ” обаче са и с два мача по-малко.

Фулъм пък е десети с 45 пункта в актива си.

Ливърпул започва нападателно дуела и още във 2-ата минута стигна до корнер пред вратата на своя противник. Последваха два топовни изстрела към лондонската врата, като първо Александър Арнолд опитва шанса си, само че топката срещна тялото на негов съотборник и излезе в навън. Луис Диас също стреля рисково, само че не уцели вратата. Фулъм отговори с добра контраофанзива, при която Върджил ван Дайк трябваше да се намесва уверено и да чисти в ъглов удар.

В 10-ата минута Трент Александър-Арнолд още веднъж се озова на стрелкова позиция, този път след асистенция на Мохамед Салах отдясно. Защитникът стреля по земя, само че топката мина на сантиметри от десния непряк дирек на вратата.

Точно след четвърт час игра Алосон трябваше да избавя своите с доста солидна интервенция. След неточност в центъра на защитата на „ алените ”, Винисиус се измъкна от Върджил ван Дайк и стреля мощно в горния десен ъгъл на вратата, само че бразилският пазач сподели класа и мазета.

В 39-ата минута Ливърпул стигна до много пресилена дузпа. Иса Диоп получи топката в личното си наказателно поле, където бе нападнат от Дарвин Нунес. Уругваецът докосна топката напълно леко, а това попречи на бранителя да я почисти напред. Футболистът на Ливърпул се възползва по най-хубавия метод и падна на терена, а за рефера Стивън Атуел това бе задоволително, с цел да уточни бялата точка.

С осъществяването на наказателния удар се нагърби Салах, който стреля мощно в центъра на вратата и остави беззащитен Бернд Лено за 1:0. Попадението на Салах бе негово 99-то на „ Анфийлд ” във всички шампионати. Той се разписа в 10 от последните 11 мача във Висшата лига, като включително Салах бележи в осми следващ домашен мач.

Втората част стартира с добра опция за Ливърпул, направена от Джордан Хендерсън, който изведе чудесно Дарвин Нунес в наказателното поле. Уругваецът си поведе топката и стреля неотложно, само че не откри рамката на вратата.  

В 77-ата минута Фулъм пропусна най-чистата си опция в мача. След бърза офанзива отляво, Винисиус комбинира с Уилиан, който напредна съществено и още веднъж върна към своя съотборник, който към този момент бе наказателното поле на домакините. Нападателят пое топката сред двама бранители на Ливърпул и стреля мощно към Алисон. Въпреки близката отдалеченост бразилският пазач плонжира и с една ръка съумя да избие.

В 81-ата минута капитанът на домакините Хендерсън реши да опитва шанса си с отдалечен изстрел. Халфът напредна доста добре през центъра на терена и стреля от отдалеченост, само че на сантиметри от десния непряк дирек.

В оставащите моменти до края на срещата и двата отбора имаха своите благоприятни условия, само че нов гол по този начин и не падна, с цел да могат домакините да се поздравят с петия си следващ триумф в британското състезание. 

FT ЛИВЪРПУЛ – ФУЛЪМ 1:0

1:0 Салах 39' (д)

Висша лига, 34-и кръг

Стадион: „ Анфийлд ”

Рефер: Стюърт Атуел

Ливърпул : Алисон, Александър-Арнолд, Конате, Ван Дайк, Цимикас, Фабиньо, Хендерсън, Джоунс, Диас, Салах, Нунес

Мениджър: Юрген Клоп

Фулъм : Лено, Соареш, Тосин, Диоп, Робинсън, Палиня, Лукич, Уилсън, Киърни, Уилиан, Винисиус

Мениджър: Марко Силва
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР