Отборът на Ливърпул постигна победа с 2:1 при визитата си

...
Отборът на Ливърпул постигна победа с 2:1 при визитата си
Коментари Харесай

Ливърпул обърна Уест Хем и се изкачи на шестото място във Висшата лига


Отборът на Ливърпул реализира победа с 2:1 при визитата си на Уест Хем в дуел от 33-ия кръг на британската Висша лига.

„ Чуковете “ откриха резултата на „ Лондон Стейдиъм “ в 12-ата минута, когато Лукас Пакета направи мощен независим пробив по левия фланг на гостите, направи двойно подаване с намиращия се в наказателното поле на „ мърсисайдци “ Микел Антонио, който му върна топката и бразилският халф на Уест Хем с изстрел от отдалеченост изненада вратаря Алисон Бекер.

Ливърпул възвърне доста бързо равенството, като в 17-ата минута Трент Александър-Арнолд получи топката в половината на домакините и подаде по земя към Коди Гакпо, който овладя и с изстрел по земя зад дъгата на пеналтерията прати топката в долния десен ъгъл на стража Лукаш Фабиански.

В 56-ата минута Джаръд Боуен бе изведен отдясно в половината на „ алените “, напредна по фланга и с изстрел по диагонала се разписа в далечния ъгъл на Алисон, само че голът бе анулиран след интервенция на ВАР, защото футболистът на „ чуковете “ е бил в състояние на засада.

Съставът на Юрген Клоп реализира цялостен поврат в 67-ата минута. Андрю Робъртсън центрира от ъглов удар в наказателното поле на „ чуковете “, където Жоел Матип се извиси във въздуха и с глава прати за повторно в мача топката в мрежата зад вратаря Фаибански.

В класирането Ливърпул събра актив от 53 точки и се изкачи на шестото място, на пункт зад петия Астън Вила. Уест Хем пък е 14-и с 34 пункта.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР