Отборът на Ливърпул постигна първа победа във Висшата лига от

...
Отборът на Ливърпул постигна първа победа във Висшата лига от
Коментари Харесай

Ливърпул взе дербито с Евертън за първа победа в Лигата през 2023

Отборът на Ливърпул реализира първа победа във Висшата лига от началото на годината, откакто завоюва дербито с Евертън с 2:0 вкъщи. На " Анфийлд " домакините зарадваха своите почитатели с по-добра игра спрямо предходните мачове, а новият нападател на отбора Коди Гакпо означи първия си гол за " алените ".

Играчите на Юрген Клоп имаха известна доза шанс при откриващия си гол в 36-та минута, откакто при корнер за Евертън удар на Джеймс Тарковски с глава срещна гредата на вратата, защитавана от Алисон, а незабавно по-късно Ливърпул провежда бърза контраофанзива, при която Дарвин Нунес откри Мохамед Салах и египтянинът се възползва от неверното излизане на Джордан Пикфорд, с цел да вкара за 1:0. Четири минути след почивката " алените " направиха нова контраофанзива, като този път Салах подаде на Гакпо и нидерландският нападател се разписа от непосредствена непосредственост.

До края на дуела " карамелите " на Шон Дайш нямаха сили да отговорят на предизвикването и записаха загуба. По този метод Ливърпул се изкачи до девето място в класирането с 32 точки и мач по-малко от четвъртия Нюкасъл (41 точки), до момента в който Евертън остава в зоната на изпадащите с 18 точки. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР